bugün

09 04 18 uludağ sözlük protesto bildirisi

2013 yılından beri bu mecrada kendimce bir şeyler yazıyorum kah güldük, kah ağladık. içimizden etkileyici esprileri ile naif trollük yapan insanlar dahi çıktı. yeri geldi din alimi, yeri geldi siyaset bilimci olduk. hatta bazen ekonomist, spor yorumcusu, film eleştirmeni, gurme, tarihçi ve edebiyatçı bile olduk. ama gelinen noktada bu sıfatlardan hiçbiri sözlükte geçerliliğini koruyamamış, medya önünde platform küçük düşürülmüş ve itibarını yitirmiştir.

dünya insan hakları beyannamesini esas alarak kurulan sözlüğümüzün bu duruma düşürülebileceğini, bundan 10 sene evvel tasavvur etmek dahi mümkün değildi.

uludağ sözlüğün değerli yazarları,
düzenli bir şekilde sürdürülen format ve ahlak ihlalleri; sözlüğün temel nitelikleri ve kaliteli yazarların varlığı açısından önemli bir tehdit haline gelmiş, moderasyon dahil olmak üzere sözlüğün tüm birimleri troll kişilerce dizayn edilmeye başlanmış ve dolayısıyla işlevlerini gerçekleştiremez hale getirilmiştir.

yine hepinizin bildiği gibi; ensest, ahlaksız ve etiğe aykırı başlıklar, her geçen gün onlarca yazarı sözlükten soğutmuştur

görünen o ki burada troller yönetimi ele geçirmiştir. bir defa daha belirtiyorum ki; uludağ trolleri, aziz sözlük halkının hakkı olan refah ve mutluluğu yok etmek, yazar ve mod bütünlüğünü parçalamak gayesiyle sözlüğü himayeleri altına almıştır.

sizleri bilmem ama ben bu sözlüğe girdiğimde solda analı bacılı, dine imana atatürk'e küfür eden, yar.ak kürek başlıklar görmekten bıkmış, toplu taşımada sözlüğe girmeye utanır hale gelmiş durumdayım. sözlüğe mi giriyoruz porno sitesine mi giriyoruz belli değil. elbet nihayetinde devlet buraya çakar yasağı, biz de çil yavrusu gibi dağılırız.

vaziyet böyle iken ya burayı gerçek bir kültür ve ilim irfan yuvasına çevirmek için moderasyona baskı yapacağız ya da burayı trollerin istilasına bırakıp muadil platformlara geçiş yapacağız.

çağrım kendini bilen, insan olan ve bu durumdan bıkmış herkese. sizleri harekete geçmeye, eyleme davet ediyorum. tam da bugün saat 20.00 da başlamak üzere, konu ne olursa olsun 24 saat boyunca (10.04.18 20.00'a kadar) tek bir entry dahi girmemeye çağırıyorum. bunu bir kıvılcım, bozuk düzene karşı yapılan sessiz bir eylem olarak düşünün.

tüm yangınlar, tek bir kıvılcımla başlar.
esen kalın...

Edit: destek veren herkese teşekkürü borç biliriz. Moderasyon da durumun ahval ve şeraitinin farkına varırsa el ele toparlayacağız burayı.
09.04.18 20.00 dan sonra 24 saatliğine burada yalnızca troller at koştursun, yarınlar bizim olacak.