bugün

cengizhanı atası sanan çomar

son zamanlarda sırf batı dünyasında tarihin en büyük tiranı ve barbarı olarak lanse edilmesi nedeniyle türk ün türklüğünü reddeden türkler türedi.
attila katliam yapmamışta, cengizhan yapmışmış, sırf bu yüzden bile türk olmadığı aşikarmış.
evet cengizhan, affetmez. cengizhan elçisini yollar ve biat ister. kendisine karşı gelenide ibret olsun diye toplumuyla birlikte yokederdi. bozkırın acımasız çocuğu, hayatta kalmak adına 13 yaşında öldürmek zorunda kaldığı üvey kardeşiyle hayatta kalma andının boyutlarını, güce olan arzusunu ve yenilgiyi asla kabul etmeyeceğini tarihe yazmıştır.
cengizhan üne, otoriteye, soyluya hürmet gösteren bir adam değildir. akla ve sadakate değer verir. etrafına fethettiği ülkelerin sadık, akıllı fakat sıradan insanlarını toplamış ve kendi elit kavramını oluşturmuştur.
cengizhan hayatı boyunca hiç yenilmemiş fakat hiçbir savaşında da düşmanından sayıca üstün bir güce sahip olmamıştır. adanmış han ın adanmış askerleri.
türklüğünün kanıtlarına gelince;
1-cengizhan dış yazışmaları türkçe yapardı.(avrupaya,farslara,ruslara,çinlilere ve papaya yolladığı resmi yazılar)
2-cengizhan türkçeyide moğolcayı da çok iyi bilirdi.( zaten sadece cengiz han değil o dönemde tüm göçebe türkler ve moğollar biribirleri ile aracı olmadan konuşabiliyordu ve bir türk ile moğol kabilesi arasındaki fark bir karadenizli ile akdenizli türk arasındaki farktan fazla değildi.)
3- cengizhan ı görenler hanın fiziksel olarak moğola benzemediğini söylerler. cengiz han açık tenli ve kumral özellikleri ile göktürk hakanlarına benzerdi.
4-çinlilere göre cengiz hanın soyu şa-tolara dayanır. şa-tolar çinlilere görede göktürklerdir.
5-kadı vahdettin isimli bir arap hz. muhammedin "türkler size dokunmadıkca sizde onlara dokunmayınız" sözü üzerine cengizhan ın ne düşündüğünü sorduğunda "evet,bize bulaşmaya gelmez" cevabını almıştır.
6-cengizhan,doğu avrupayı istila ettiğinde kıpçaklardan "türk milletim" diye söz etmiştir.
bunlardan başka cengizhan ın ordularının büyük bir kısmının türk kökenli askerlerden oluşması ( 1 moğola 7 türk), cengiz han ın, moğolların aksine kurdu kutsal kabul etmesi ( efsanelere göre moğollar kökenlerini köpeğe türkler kurda dayandırır), gibi bilgilerde cengizhan ın türk olabileceği tezini kuvvetlendirmiştir.
ayrıca belirtmek isterim ki timur ben türküm dedi diye türklüğünden şüphe etmeyen zevatın türküm deme gereği bile hissetmeyen adama türk değil demesi akılsızlığının kanıtıdır sadece.