bugün

dua edecek yüz bulamamak

kur'an'da musa peygamberin bir adamı öldürdüğünü görüyoruz. Fakat musa peygamber bu olaydan sonra "artık Allah beni bağışlamaz" diye kendi kafasına göre karar vermiyor. tam aksine Allah'tan bağışlanma diliyor ve Allah da onu affediyor.

kasas/15: Halkının habersiz olduğu bir sırada kente girdi. Orada iki adam buldu, dövüşüyorlardı. Bu, Mûsa'nın halkından, şu da düşmanlarındandı. Kendi halkından olan, düşmanından olana karşı Mûsa'dan yardım istedi. Mûsa ona bir yumruk indirdirip işini bitirdi. Dedi: "Bu yaptığım, şeytanın amellerindendir. insanı saptıran açık bir düşmandır o."

kasas/16: "Rabbim," dedi, "ben kendime haksızlık ettim, beni bağışla." O da onu bağışladı. Çünkü O Bağışlayandır, Rahimdir.

ayetlerden devam edelim:

nisa/116: Allah, kendisine ortak koşulmasını affetmez ama bunun dışında kalanı/bundan az olanı dilediği kişi için affeder. Allah'a şirk koşan, dönüşü olmayan bir sapıklığa dalıp gitmiştir.

zümer/53: Onlara bildir: "Kendilerine karşı sınırı aşan kullarım, ALLAH'ın rahmetinden ümit kesmeyin. ALLAH tüm günahları affedicidir. O Bağışlayandır, Rahimdir."

(not: konuyla alakasız ancak, yukarıdaki iki ayeti peşpeşe okuyan biri Kur'an'da çelişki olduğunu düşünebilir. Kur'an'ı cımbız cımbız değil, bütünsel olarak değerlendirmemiz gerektiğini bir daha hatırlatıyor ve buraya şu açıklamayı iliştiriyorum:
http://kurandaceliskiolma.../allah-sirki-bagislar-mi/)

devam edelim:

maide/39: Kim yaptığı bu haksızlıktan sonra tevbe ederek düzelirse, ALLAH yönelişini kabul eder. ALLAH kuşkusuz Bağışlayandır, Rahimdir.

nisa/106: ALLAH'tan bağışlanma dile. ALLAH Bağışlayandır, Rahimdir.

şu açıklamayı derleyip kısaltarak burada paylaştım. tam hali için bkz: http://www.diniyazilar.co...011/06/allah-affedicidir/