bugün

habur da karşılanan teröristler şimdi ne yapıyor

habur'da çiçeklerle karşılanan teröristler şimdi ne yapıyor sorunsalı şeklinde olması gereken ama karakter sınırı yüzünden bu şekilde açılmak zorunda kalınan sorunsal.

bundan birkaç sene önce devletin "uzlaşmacı" politikası sebebiyle başlatılan "açılım" sürecinin başlangıcı ve en can alıcı figürü haline gelen; habur'da çiçeklerle karşılanan, ayaklarına cumhuriyet savcıları gönderilen, masa başı mahkemelerle oracıkta yorulmasınlar diye 5 dakikada beraat ettirilen teröristlerin şimdi nerelerde olduğuna dair soru.

şimdi bu teröristler hangi tavizlerle, hangi sözler verilerek, ne gibi taahhütlerle ülkeye getirildi? nerelerde ne işlere yerleştirildi? şimdi ne yapıyorlar?

malum fetö terör örgütüne de inanılmaz tavizler verilmiş, devletin en kritik noktalarına kadar sızmalarına göz yumulmuştu. sonrasında bu kansızlar geldiği mevkilerin imkanlarını devlete karşı kullanmaktan çekinmediler.

benim korkum bu habur teröristlerine de devlet kadrolarında işler sunulduysa; bunlar da kritik noktalara sızarlar ve ilerleyen günlerde ellerine geçen imkanları yine türkiye cumhuriyeti'ne karşı kullanmaktan kesinlikle imtina etmeyeceklerdir.

umarım benim küçücük aklımla, haddim olmayarak düşündüğüm bu risk faktörünü devlet büyüklerimiz benden çok çok daha üstün akıllarıyla ve devlet yönetme tecrübeleriyle daha önce düşünmüş ve olası tehlikeleri bertaraf etmişlerdir.

yoksa bir kez kandıran elinde imkan varsa yüzlerce kez kandırabilir.