bugün

şehirlere göre taksiler

istanbul'da beylikdüzü, esenyurt, büyükçekmece, çatalca, silivri, sultanbeyli ve şile'nin tamamında, başakşehir ve arnavutköy'de ise bazı bölgelerde kırmızı taksiler çalışır. geri kalan bölgelerde hep sarı taksi çalışır. kırmızı taksilerin plakaları c veya m iken, sarı taksiler ise 34 t.. plakalı olur. kırmızı taksiler şehir içinden yolcu alamaz. taksi fiyatı olarak en ucuzu istanbul'dur. son zamanlarda sarı taksiler çatalca, silivri ve şile dışında kırmızı taksi bölgesinde bulunan yerlerden de yolcu alabilmeye başlamıştır.

ankara'da beypazarı, nallıhan, şereflikoçhisar ve benzeri ilçelerde taksi plakaları merkezden farklıdır ve taksinin kayıtlı olduğu ilçeye verilen plakalardan birini kullanır. örneğin nallıhan ya da beypazarı taksisi gidip çankaya'dan yolcu alamaz. ankara taksileri istanbul'dan daha pahalıdır.

izmir ise daha bir anlaşılması zor. il genelinde t plaka ve merkeze (konak) kayıtlı diğer plakalar kullanılmaktadır. taşra ilçelerde ise ücretler merkeze göre çok daha yüksektir, tıpkı istanbul'da olduğu gibi.

edit: istanbul ve izmir güncellendi.