bugün

kara kartalın düşüşü

''Kara kartallar'', en yakın rakibinin 8 puan önünde lider durumda bulundukları 2003-04 sezonunun ikinci yarısının ilk maçında Samsunspor ile karşılaşmış ve 5 oyuncusunun kırmızı kartla cezalandırılmasının ardından, hükmen yenik sayılmıştı. Bu karşılaşmanın ardından, ligde üst üste kötü sonuçlar alan siyah-beyazlılar, sezon sonunda şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırırken, sezonu sarı-lacivertlilerin 14 puan gerisinde 3. sırada tamamlayabilmişti.

Siyah-beyazlı camiada büyük bir kaosa neden olan 2003-04 sezonunun ardından, Beşiktaş 2004-05 ve bu sezon da kötü sonuçlara imza atarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmaya devam etti.

Beşiktaş, olaylı Samsunspor maçıyla birlikte Turkcell Süper Ligi'nde toplam 69 maç oynarken, bu dönem içinde yapılan maçlarda ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un bir hayli gerisinde kaldı.

Fenerbahçe bu dönemde 169 puan toplarken, Beşiktaş 114 puanda kaldı ve sarı-lacivertlilerden 55 puan daha az topladı.
Bu dönemde 145 puana ulaşan Galatasaray'dan 31, 138 puanlı Trabzonspor'dan da 24 puan geride kalan siyah-beyazlılar, son 2 yılda tarihinin en başarısız dönemlerini geçirdi.

Beşiktaş, Samsunspor maçıyla başlayan 69 maçlık lig periyodunda 32 galibiyet, 18 beraberlik, 19 mağlubiyet elde edip, 119 gol attı ve kalesinde 90 gol görerek 114 puan elde etti.

Siyah-beyazlılar, bu dönem içinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan daha çok yenilgi alıp, daha çok berabere kaldı ve kalesinde daha çok gol gördü.

Beşiktaş, aynı dönemde rakiplerinden daha az gol atıp, daha az galibiyete ulaştı.

Samsunspor maçıyla başlayan düşüş döneminde siyah-beyazlılar bugüne dek 4 teknik direktör değiştirdi.

Önce 2003-04 sezonunun sonunda Mircea Lucescu ile yollarını ayıran Beşiktaş, ispanyol Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay, son olarak da Fransız Jean Tigana'yı takımın başına getirdi. Ancak teknik direktör değişiklikleri de siyah-beyazlıların başarıyı yakalamasını sağlayamadı.
güncel Önemli Başlıklar