bugün

kabul etmeyenlerle savaşın diyen din

Ayni kuran baska bir surenin baska bir ayetinde;

Ey muhammed, sen insanlari Allah'a inansinlar diye zorluyor musun? Allah isteseydi onlari birer mümin olarak yaratamaz miydi? diyerek peygamberine dahi zorlamayi yasakliyor.

Kuran in bir cok noktasinda bu tarz celiskiler var. o celiskiler de doneme gore dusunerek aşılabilir. Musrikler diye bahsettikleri sizin sandiginiz gibi gunumuzun ateyizleri degil, bizzat kureyslilerdir ve pislikten daha pislik olduklari gayette dogrudur.

Kuran; koleligin, insan ticaretinin tavan yaptigi, kiz cocuklarinin diri diri gomuldugu bir topluma gonderilmis, kizlarin gomulmesini yasaklamis, insan yerine bile konmayan kadina mirastan yarim pay bile olsa hak vermis(ataerkil bir toplum ve erkek kadininin her turlu ihtiyacini karsilamak zorunda oldugu gerekcesiyle), kadinlarin erkeklerinin uzerinde hakki vardir demis, kan davalarini yasaklamis, haksiz kazanci yasaklamis. Sik kafali japon askeri de gelmis ama burada musriklerle savasin diyo da yok baris diniymiste bik bik.

sen koca bir gotten ibaretsin biz bir sey diyor muyuz? got bedeninle anladigin seyi yetmeyecek aklinla dusunursen boyle sonuclar cikiyor ortaya. gor bilmem nerede paylasilmis iletiyi, aha ayet boyle diyor diye gez. tam bir eline tuzu alip, benim cukum hiyar diyene kosma vakasi.