bugün

pkk nın komünist olduğunun kanıtları

Pkk nın Geçmişinde kalmış ideolojik yaklaşım. Tabi o zamanın şartlarında pkk 'nın ihtiyaç duyduğu militan ihtiyacını ve türk sol cenahındaki belirsizliği ve bölünmüşlüğü fırsata çevirme kurnazlığı bunda pay sahibidir.

1975-80 arası türkiye de sol fikirsel ve çıkarlar anlamında büyük ayrılıklar yaşadı. Aynı zamanda kitleleri peşinden sürükleyecek donanım ve karizmaya sahip lidere ihtiyaç duyuyordu. Sol fraksiyonlar içerisinde kitlesel örgütlenmeyi başarabilen mahir çayan - deniz gezmiş - ibrahim kaypakkaya gibi isimler artık yoktu. Thkp/c - thko ve tkpml gibi örgütler lidersizliğin sonucu olarak bölünmeler kavgalar ve doktrin tartışmaları yaşıyordu. Haliyle sol büyük travmalar geçirdi bu süreç içerisinde.

Cezaevlerinden çıkan ve oradaki uygulamalar neticesinde daha çok radikalleşenler pkk ya sosyalist/komünist doktrininden ve aynı zamanda liderlerini-arkadaslarini asan-öldüren devletten "intikam" almak için gayet sıcak baktı.

Pkk nın ilk kadrolarının içinde kürt kökenlilerden çok türk kökenliler vardı. Kemal pir de bunlardan biriydi örneğin.

Dünyanın neresine gidersiniz gidin hangi ayrılıkçı örgüte bakarsanız bakın içlerinde hem milliyetçilikten hem sosyalizmden doneler bulursunuz. Tamiller - güney amerika kökenli örgütler - uçk gibi gruplar... Hepsinde vardır bu.

Bu konunun tartışılması bile eblehce. Halamın sakalları olsa amcam olurdu gibi bir saçmalık.

Pkk Şu an nereye evrilmiş ne olmuş öğrenmek isteyen ve dahi türkiye devletini yönetenlerin ne yaptığını ne yapmaya çalıştığını merak eden bunu okur.

(bkz: kck sözleşmesi)

(bkz: otonom marksizm)

(bkz: antonio negri)
güncel Önemli Başlıklar