bugün

2018 oscar ödüllerinin seviyeyi düşürmesi

otoritelerin gözünden kaçmayan gerçek.

oscar'ın en büyük olayı siyasi ya da taraflı da olsa gerçekçi filmlere ödül vermesidir.

en özgün senaryo dalında get out adlı filme ödül verildi, jordon peele'yi severim komedyenliği 10 numaradır. film de güzel ama özgün senaryo ödülünü hak etmiyor.

--spoiler--
insanların bilincinin beynin hangi kısmında olduğu net değildir. o yüzden o tip bir cerrahi operasyon gerçek olamaz. biz ancak filmin gerilim ve korku atmosferinden ötürü öyle kabul ederiz. yani senaryonun o kısmının bilimsel gerçekliği net değil, yani gerçek değil. bu şartlarda filme en özgün senaryo ödülü alması saçma.
--spoiler--

bir diğer saçmalık ise Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en iyi film ödülünü alması. filme fena değil ama en iyi film ödülünü her şeyi ile çok iyi olan filme verirsiniz. bu filmde senaryoda bazı mantıksal zorlamalar mevcut.

--spoiler--
kadın kasabanın karakolunu yakıyor ve çok basit bir şekilde yırtıyor. ayrıca intihar eden polisin hikayede olması ya da olmamasının hiçbir anlamı yok. biyografik bir film olsa anlarım ama kurgu senaryoda adam çok sırıtıyor. ayrıca oyunculuklar çok üst seviyede değil. en iyi film bu değildi.
--spoiler--

tabi biraz da bu yıl film azdı, herkes gişeye abandığı için çok iyi filmler çıkmadı ama oscar dağıtılırken hiç bu kadar koy ver gitsincilik yapıldığını görmemiştim.