bugün

batman gotham by gaslight

Bodoslama dibe doğru giden DC animasyon filmleri arasında güzel olmuş bir iş. Bunu dediğim için beklentinizi çılgın yükseltmeyin, o şahane DC filmleri kıvamında değil, ama kaçtır yaptıkları saçmalıkları bir kenara attıkları bir iş olmuş.

Aslında ana esprisi Batman kullanarak bir Jack the Ripper hikayesi anlatmak üzerine kurulmuş film. Bir çok Batman evrenine dahil insanları farklı rollerde görüyorsunuz. Biraz tribünlere oynamak amaçlı yapılan bir hareket olduğunun farkındayım, ama hoş yani ne diyeyim.
Benim için bu filmin iyi olmasının ana sebebi feminzm denen şeyi ne kadar iyi anlayıp, işlediğini görmem. Bakın iki üç filmdir sırf "bakın kadın karakterlerimiz güçlü, artık sevişme olduğunda onlar atılıyorlar. Sadece süs olması için yok hebele hübele" gibi saçma salak bir yola gittiler. Killing Joke'un başındaki o saçma sapan ilk 30 dk, ne kadar ciddiye alınacak bir iş bilmiyorum ama Batman and Harley Quinn'deki o hatırladıkça sinirimi bozan Nightwing ile HQ sahnesinden sonra böyle bir işe izin verilmiş olması şahane. Selina Kyle şahane iş çıkartmış. Olması gereken ne ise karakter için o yapılmış.

Jack the Ripper hikayesine aşinaysanız sizin için çok orijinal şeyler sunmayacak film. Ancak taze bir şeyler izlemek isterseniz ve yakın zamana kadar benim gibi tüm dc animasyonlarını izlediyseniz ve aynı şeylerden yakınıyorsak, tavsiye edebilirim. Şükür doğru düzgün bir iş gördük.