bugün

zeytin dalı harekatı

Bana gore Operasyonun en az 6 aydan once bitmesi mumkun degildir.

Karsilarina kim gelirse gelsin turk silahli kuvvetlerini ve bolgeye intikal eden emniyet teskilati unsurlarini yoran, yoracak bir operasyon degildir. (Firat kalkani oyleydi, bu degil. Gunden gune mehmetcigin morali de motivasyonu da artiyor, artacak allahin izniyle)

Kobani, isid'in saldirisina ugradiginda hdp, selahattin demirtas'in agzindan kalkisma cagrisinda bulunmustu. O gun bu sozlukte de yazmistim, gebereceksiniz diye. Orospu cocuklari yaptiklari eylemde istanbul'un gobeginde isine gucune giden insanlarin bindigi minibuslerin uzerlerinden molotof savuruyorlardi.

Kobani'yi niye hatirlatiyorum, cunku o gunden sonraki surecle afrin'de olan biten cok benziyor. Hali hazirda yasanmisi var, uluslararasi boyutuna ragmen sahada ne oldu, ne olabilir kestirebilmek icin onemli.

Kazdiklari hendeklere, yigdiklari muhimmata, kurduklari tuzaklara guvenen teror unsurlari turk devletine ayan beyan meydan okudu.

Sehrin gobeginde turk piyadesini, polisini gormeyi umdular. Karsilarina silahlandirilmis zirhlilar cikti. Yuksek Atis kabiliyeti olan bu araclar pkk'nin sehir yapilanmasinin tabiri caizse ebesini sikti. Orgut savasa hazirlanirken devlet de savasa hazirlanmis ve bunlarin cok guvendikleri hendekleri baslarina gecirmisti.

Afrin de yine pkk'nin delik delik kazdigi, mevziler, kaleler diktigi bir mudafaa cephesine donusturulmus yillarca.

Hendeklerimizi gectiler, antitanklarimizla can kopaririz diye dusunduklerine eminim. Bu sefer de siha'lar ebelerini sikti.

Turk silahli kuvvetleri teknolojik acidan hep bir adim onde olmayi basariyor bu pustlara karsi, onca uluslararasi destege ragmen avantajimizi koruyoruz. Kacmazlarsa 6 ay 1 sene icerisinde afrin tamamen teror unsurlarindan arindirilacaktir. Sik kadar yer, 6 ay mi lan diye bakmayin. Afrin gibi es zamanli 16 operasyon yapar turk ordusu, 1 senede tum sinir hattini arindirir. Ama bi sehrin temizlenmesi 6ay 1 sene.

Esad girecekmis, su olacakmis buymus iranmis rusyaymis yarragimi yesinler. Kuresel boyutuna bi entride ayrica deginirim ama kisaca temel noktayi vurgulamak gerekirse pkk'nin varligi kurulusundan bu yana turk silahli kuvvetlerinin muharip varligi acisindan faydali oldu. Hicbir zaman milleti bolecek ideolojik yeterlilige sahip olmadilar, eylemlerini en yogun gerceklestirdikleri donemlerde bile turk devleti icin cok ciddi bir tehdit olusturamadilar, hicbir kara parcasini ele gecirip tutamadilar mesela ve en azdiklari donemlerin ardindan turk devleti kabus gibi uzerlerine cokup bellerini kirdi.

Her zaman destek gorduler. Ve bugun gelinen tabloda dunya acikca goruyor ki pkk'nin varligi ve rekabet cabasi turk silahli kuvvetlerinin kabiliyetini cok artiriyor. Teror ne kadar guclenir, desteklenirse turk gucu bi o kadar daha fazla gucleniyor. Gelinen nokta ortada.

Kurt varligini terorize edip turk devleti uzerine surmenin ters teptigini anlamaya basliyorlar. Bu da catismada 1e 10 vurmakla olmuyor, teknolojiyle oluyor ki savunma sanayii 40 yillik bir planlama ve daha yolun basinda. Ve bence yakin gelecekte teror unsurlarini desteklemekten vazgecip turk himayesine birakmak zorunda kalacaklar ki halklarin huzuru, refahi, iletisimi acisindan da en guzeli budur.

Cephedeki kardeslere de selam olsun, destan yaziyorsunuz be destaan. Dusman gelmesin diye patlatmadan once uyarip etrafini bombalayan,sonra azinca tepesinden vuran tum o atesin, kanin icinde insaniligini,merhametini koruyan o yureginize, bileginize kurban sizin. yuce allah tas degirmesin..