bugün

cennette bilgelik değil karı kız vaadedilmesi

Yalandır.

Müslümanların cennetteki durumlarını ve orada Allah (c.)’ın selâmının kendilerine nasıl ulaşacağını Allah (c.c.) şöyle açıklıyor : “inanan ve salih ameller işleyenler, Rablerinin izniyle, ebedi kalacakları ve içlerinden ırmaklar akan cennetlere konulacaklardır. Oradaki esenlik dilekleri ‘Selâm’dır.” (ibrahim suresi, 14/23)
“Onlar için orada (cennette) meyveler vardır, arzu edecekleri her şey onlarındır. Rahman olan Rab’den bir söz alarak (kendilerine) ‘selâm’ da vardır.” (Yasin sûresi, 36/57-58)
Bir başka ayet-i kerimede de Cenâb-ı Hakk şöyle buyuruyor:
Onların oradaki duaları: “Sübhânekellâhümme” (Allah’ım! Seni anar ve seni her türlü noksanlıktan tenzih ederiz) demeleridir. Orada (birbirine iyilik) temennileri: “Selâm” ve dualarının sonu da: “Elhamdülillâhi Rabbi’lâlemîn” (Âlemlerin Rabbi olan Allah’a hamdolsun) demeleridir.” (Yunus suresi, 10/10) [krş. 13/23-24; 33/44; 36/58; 56/25-26]
“Orada boş ve günah bir laf işitmezler (ve konuşmazlar da); ancak (işittikleri) söz; “selam, selam”dır.” (Vakıa suresi; 56/25-26)
“Rablerine karşı gelmekten sakınanlar da grup grup cennete sevk edilirler. Cennete vardıklarında oranın kapıları açılır ve cennet bekçileri onlara şöyle der: ‘Size selâm olsun! Tertemiz oldunuz. Haydi, ebedi kalmak üzere buraya girin.”( Zümer suresi,39/73)
“Orada boş söz işitmezler. Yalnızca (meşeklerin) ‘Selâm’ (deyişini) işitirler. Orada sabah akşam rızıkları da vardır.” Meryem sûresi,19/62
“işte onlar, sabretmelerine karşılık cennetin yüksek makamlarıyla mükâfatlandırılacaklar ve orada esenlik dileği ve selâmla karşılanacaklardır.” Furkan sûresi, 25/75
Orada, o cennetler âlemindeki müminlerin duaları, “Sübhanekellahümme”dir. Yani “Ey Allah’ım seni tesbih ve tenzih ederiz.” derler ve orada kendi aralarında konuşmaları da, sağlık temennileri de “Selâm” kelimesidir.