bugün

üniversitede siyasi sembol türbanın işi ne

bu ülkede belki de yapılan iki önemli hamleydi bu. birincisi üniye türbanlı sokmamak, ikincisi ise askeriye ye cemaatçi tiplerin sızmasını önlemekti.
peki bunu laik devlet neden yaptı? çünkü o türbanlılar laiklik düşmanı, şeriat taraftarı radikal eğilimleri olan bunun için güç bulması halinde her türlü eylemi meşru görecek tipler. bunun askeriyiye sızmasının önüne geçilmesi ise silahlı güçle bunu gerçekleştirebilecek olmasının yarattığı korku. bu ülkede laikliğin temeli her daim tsk olmuştur çünkü, şimdi bu yapılanma çözüldü, önce cemaatçiler girdi şimdi ise onları temizlemek için akp çırpınıyor çünkü onlar da laik sistemi yıkmak için elinde geleni yapabilecek tipler.
bunun din veya inanç özgürlüğüyle alakası yok. sen bir yandan herkes eşit olsun derken diğer yandan şeriatçılar gibi laikliği küfür gören ve bunu yıkıp allah ın yasalarını topluma hakim kılmaya çalışan hem sempatizanı hem militanları buluna sistemi normal göremezsin. bunu normal görürsen o zaman gidip iran gibi olduğunda neden başını örtmüyorsun diye kırbaçlandığında yaa neden özgürlük yok demeyeceksin ya da o yönetimi normal gördüğün zaman laik devletin bu uygulamasına sert çıkmayacak bunu din ve inanç özgürlüğü altında sanki bir zulümmüş gibi göstermeyeceksin.
bu mantığı savunan genelde özgürlükçü olduğunu sanan liberaller şimdi ama özgürlüğümüz gidiyor diye endişe duyuyor. eee adamın özgürlüğü zaten senin köleliğin oluyor. siyasal islamı özgürlük için bir kazanım görmüyorsan( ki bide bunun radikalleşme süreci var) türbanın artık üniversitye girmesini de coşkuyla karşılaman veya bunu özgürlük, insan hakları altında desteklemen de tutarsız oluyor.