bugün

netflix ve youtube a rtük denetimi getirmek

Rahmetli babaannem 90lı yıllarda yalan rüzgarını kaçırmadan izler, öpüşme sahnesi gelirse tuh diye tükürür beni de güldürürdü. 10 yaşında yoktum komik gelirdi.

Rahmetli oldu, ülkede benim değil onun kafasindakiler yönetime oturdu. Film ve dizilerde küfür duymuyorsun ama tartışma programlarında ülke kurucuları ve muhaliflere linç devam. Dizide öpüşme yok ama karısını yatağa atıp el parmaklarını kıran görüntü prime time da yayında. Aleni sevişme sahnesi yok ama arkadaşının kocasını ayartan, herkese mavi boncuk dağıtan, gözünü diktiğini elde etmek için, kıskandığı insanı düşürmek için her yolu deneyen karakterden geçilmiyor.

Ülkedr mesleksiz işsiz niteliksiz adamdan geçilmezken bunlar meslek sahibi, hayat standardı özel zevkleri olan insanların yaşam tarzına bulaşıyorlar. Sonuçta varacakları yer konusunda fikirleri olduğunu sanmıyorum ama farklılık gördü mü ezip geçiyorlar. Kitleleri de burada cak cak ötüyor.

Adam YouTube da denetim mekanizması var. Uygunsuz bulduğun tek videoyu şikayet ettin mi de gelip burada yazıyorsun? At bayrağı üstüne, işareti koy! Elinizde güç var tabii kısa yoldan çıkar KHK yi onlar uğraşsın.

Ne olmayacağını söyleyerek, yönetim erki elindeyken muhalife yatmak buraya kadar getirir sizi işte. Benim fark ettiğim ise, iyi okulları bitirmiş, büyük şirketleri yöneten CEO falan olmuş adamların politik doğru tanımladığı alanda hareket etme aymazligini göstermesi oluyor. Parası tehlikeye giren sermayedarın çıkarına göre kurulan sistemde de eline geçecek olan bu işte, serbest piyasaya tahvil edildikçe güç sahibinin istediği şekle sokarlar seni. Hesap sorsan ekmeğinle oynarlar işte. Serbest piyasada serbestin anlamını pek düşünmemiş olmalısınız. Olacağı bu, parası olan kendi alanında porno seti kursa kim bilecek kim karışacak. Genele yayılan hizmetlerde parasını da versen eline geçecek olan budur