bugün

ateist yönetimler farklı düşüncelere ne yapar

ateistler ateizm adına insan öldürmez çünkü ateizm din veya inanç değildir. islamcılar ise kitaplarına bakıp allah için insan öldürüyor. bu insanları buna teşvik eden şey ise din. ayrıca komünistler devrim yapmış, ikinci dünya savaşı gibi savaşa girmiş, bir çok iç isyanla uğraşmış insanlar. gidip bedir gibi bir savaştan bahsetmiyoruz yani ki muhammed in savaşmasıyla stalinin savaşması aynı mantık değildir. stalin çünkü ateizmin bir peygamberi, ateistlerin rehber alacağı, ya da stalin öldürdüyse bu kesinlikle dini bir hükümdür biz de öldürmeliyiz diyeceği bir isim değildir.
bu insanların davası komünizmdi. ateizm siz komünist olmak zorundasınız diye bir fikir de içermez. yani senin kapitalist olman, faşist olman da bir komünist için ölmen için yeterli bir nedendi. hitler için de farklı bir durum sözkonusuydu. burada nazi birinin ateist olması, kapitalist birinin ateist olmasının hiçbir farkı bir komünist açısından yoktur çünkü esas mesele ateizm meselesi değildir.
biz islamda birinin sinirlenip insanı öldürmesini islam içindeki bir sorun olarak görüp islamda biri öfkelenirse insan öldürür demiyoruz ki, islam adına yapılan ve o uğurda dökülen, sonucunda totaliter bir rejimi öngören, karşıtını yok etmek için her türlü çabaya girişen ışid tarzı bir din olduğu için diyoruz. yani bu insanların şiddetini dayandırdığı nokta din iken, diğer insanların şiddetini dayandırdığı nokta ya da fanatizme giden noktası ateizm değildir.
ayrıca devletin kendi iç dinamiğinde devrim her daim kanlı olur çünkü bu bir sınıf geçişidir. burjuva devriminde de kan dökülmüştür, komünist devrim de kan dökülmüştür. ancak bu kanlar hep belli bir ideolojik arka planda dökülmüştür ve bunun ateizmle ilgisi yoktur.
güncel Önemli Başlıklar