bugün

yanarımız neyse yanıp cennete gitmek

iyiden iyi kafamı kurcalayan ve hayatım adına çözüm önerisi.

Dünyevi şeylerden sıkılıp da uçsuz bucaksız cennet nimetlerine gözü diktim. Cennete gideceğimi de sanmadığım için yanarımız neyse yanıp bir an önce cennete gitmek istiyorum. Zira affedilmeyecek günahlar işlemediğimi düşünüyorum. Tüm bunları elbette allah bilir. Benim ki sadece hayatım adına bir yasa tasarısı/çözüm önerisi. Bunu şöyle düşünmemek gerek '' bıktım bu hayattan allah canımı alsın da kurtulayım '' değil olay.

Olay aslında cennette vaad edilenlerin aşırı çekiciliği. Ya da dünyada belli bir seviyeye geldiğin ve daha üstüne çıkamayacağını düşünmenle alakalı. iyi bir iş, iyi bir eş, ev, araba vs vs. Peki ya sonrası ? ottan yaşadığın efsane kafalar ? alkolün verdiği haz ? tam işte hepsini gördün ettin. Bi cennet değil. Üstüne de koyacak vizyonun yok. Zengin doğmamışsın. işte tüm bunlar buna sebep. insan gayet mutluyken de bunu isteyebilir. Ayrıca islamın ve kuran'ın tüm gerekliliklerini yerine getiren kişiler de bunu çok ister. Onlar ayrıca direk cennete gidiceğini düşünür.

Ama bizim olayımız farklı arkadaşlar. Yanarımız neyse delikanlı gibi yanarız. Sonrası cennet..

Edit : sen dayanamıyorsun deyip seni yakmayalım hadi cennete demeyecekler. Ya da bir şeyi ertelemek onun olmayacağı anlamına da gelmez. Herkes cehenneme gidildiğinde yanacağını biliyor. Dayansan da dayanamasan da.. Yani özetle yılların mum alevi geyiği bana komik ve mantıksız geliyor.
güncel Önemli Başlıklar