bugün

türkiye de misyonerlik faaliyetlerinde artış

AB ve Vatikan destekli merdiven altı kiliseler ve misyoner kuruluşlar, ülkemizin dört bir yanında çalışmalarını artırarak, gençlerimizin zihnini çelmeye çalışıyor. ‘Uyanış Gençliği’ adı altında toplanan bir grup, her ilimizde 4 kilise kurmak için planlarını devreye soktu. Gençlerimizin zihnini çelmek için birçok ücretsiz çalışma yürüten bu grup, müzik ve dans eğitimi ile gençleri bünyesi altında toplamaya çalışıyor…

Misyoner kuruluşlar ve Vatikan destekli kiliseler ülkemizin dört bir yanında çalışmalarını artırdı. Uzun yıllardır faaliyetlerini yürüten Avrupa Birliği ve Vatikan destekli kiliseler, “Uyanış Gençliği” adı altında oluşturdukları plartform ile dini inancı zayıf ancak zeki ve gelecek vadeden çocukları hedefine alırken, her ilde 4 kilise kurmayı planlıyor. Özellikle genç nüfusu kiliseye çekmek için birçok teşvikte bulunan platform, ücretsiz müzik ve dans dersleri vererek ilgi çekmeye çalışıyor. Faaliyetlerini sokağa da taşıyan grup, vatandaşlara mikrofon uzatarak, Hristiyanlığı ve misyonerliği şirin göstermeyi amaçlıyor.

Çalışmalarını sosyal medya aracılığıyla da artıran grup, sokaklarda vatandaşlara mikrofon uzatarak, ‘misyonerlik nedir, incili okudunuz mu?” gibi soruları yöneltip, vatandaşları zor duruma düşürerek, kendilerini sözde haklı çıkarmayı hedefliyor. Kurgulayıp yayınladıkları videoları sosyal medyada paylaşan grup, islami hassasiyetlere dil uzatan ifadeleri de kullanmaktan geri kalmazken, misyonerliği alenen yaymayı planlıyor.
güncel Önemli Başlıklar