bugün

dr harleen in atatürk hakkında açtığı rezil başlık

görsel

Uludağ sözlükte istisnasız her Allah'ın günü Atatürk'e hakaret edilip, bu hakaretler moda haline getirilmişken; Atatürk'ü küçük düşüren, Atatürk'ün korkak olduğunu söyleyecek/ima edecek kadar Çirkinleşerek hatırasına aleni bir şekilde saldırı barındıran, yasal düzenlemelerle de suç olduğu sabit rezil ötesi başlıktır. 'Yazdıkları şeylerden ötürü yazarlarımın tutuklanmasını kabul edemiyorum' diyen zall'ın vicdanına bırakıyorum ben bu başlığı. Atatürk'ün alenen küçük düşürüldüğü, Atatürk'ü koruma kanununa muhalefet taşıyan bu suç unsuru entry için ne yapılacak hepimiz göreceğiz.

Atatürk'ü koruma kanunu:

Madde 1 – Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasiyle işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır. Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
güncel Önemli Başlıklar