bugün

kadın sürücülerde mekan algısının olmaması

Açılın beyler fularımı taktım anlatıyorum.

Kadın sürücülerin erkek sürücülerden ortalama 20 cm kısa olmasından dolayı sürücü koltuğunda otururken daha aşağı bir çizgiden dışarıyı görmelerinden mütevellit bakış açıları daralıyor. işte bundan dolayı mekan algısının olmayışından kaynaklı bazı kemikleşmiş kadın sürücü davranışlarını ve nedenlerini irdeleyeceğiz.

Şerit tecavüzü:
Evet çoğu kadın seyretmekte olduğu şeridin komşu şeridinin 1/3ünü de işgal ederek gidiyor. Bilinçli yapmıyor bunu. Esasında kendi şeridinde gittiğini zannediyor. Çünkü iki çizgi arasındaki pozisyonunu görmüyor.

Park sorunu:
Tek sıra park yapılan yerlerde iki arabalık boşluğa ancak kendi arabalarının yarısını sokabiliyor. Kaldırıma sürteceğini düşünüyor. Sebep aynı çünkü göremiyor.

Dar yerlerden geçememe sorunu:
Göremiyor.

Dönel kavşak dahil Her türlü viraja tam ortasından girme sorunu:
Sebep aynı göremiyor.

Avm kapalı otoparkı çıkışındaki rampalar, yokuştaki ışıklarda kalkamama sorunu:
Mesele gaz-debriyaj kombinasyonunu kavrayamamaktan daha vahim azizim. Rampada öndeki arabanın tabiri caizse götünü değil gökyüzünü görüyorlar. Boy yetmiyor çünkü.

Peki çözüm?
Berberde çocukların altına konulan yüksek minder. Ne zaman ki bir müteşebbis kadınlar için bir sürüş minderi icat eder işte o zAman trafikte daha müreffeh bir seyr-ü sefer lezzetine kavuşurlar.