bugün

kutül amare zaferi balondur

Sen onu bir de winston churchill e sor. Bu yenilgi ingilizler'de o kadar derin iz bırakmış olmalı ki, I. Dünya Savaşı sırasında savaş bakanı, II. Dünya Savaşı sırasında Başbakan olan ünlü ingiliz devlet adamı Winston Churchill ile II. Dünya Savaşı sürerken, "Türkler Almanların yanında savaşa girerse ne olur ?" diye sorduklarında, "Kut'un intikamını alma şansımız doğar" diye bir cevap vermiştir.

--spoiler--

Unutturulan Zaferimiz, Kut'ül Amare

29 Nisan 1916 ! Bu tarih yakın zamanlara kadar çok bir şey ifade etmezdi. Son yıllarda yeniden hatırlamaya başladığımız bu tarih I. Dünya Savaşı sırasında Çanakkale zaferinden sonra mağrur ingilizleri 2.kez mağlup ettiğimiz Kut'ül Amare savaşının 100. yıl dönümü. I.Dünya savaşının önemli muharebelerinden olmasına rağmen tarih kitaplarında pek yer almayan bu savaş, o dönemde "Hasta Adam" olarak tabir edilen Osmanlı'nın ordusunun, dönemin egemen gücü, "üzerinde güneş batmayan imparatorluk" olan ingilizlere tarihlerindeki en utanç verici yenilgiyi yaşattığı bir savaştı.

Bu savaşın sonunda bir ingiliz ordusu, 1780'lerden sonra 135 yıldır ilk kez, tüm askerleri esir edilerek, kayıtsız şartsız esir olmuştu. ingiliz tarhçisi James Morris bu olayı, ingiltere askeri tarihindeki en aşağılık şartlı teslimi olarak tanımlamıştır.

Avusturyalı araştırmacı Doktor Dr. G. B. ise, ingiliz prestijinin, I. Dünya Savaşı'nda yediği en büyük darbe olarak yorumlamıştır.

Bu yenilgi ingilizler'de o kadar derin iz bırakmış olmalı ki, I. Dünya Savaşı sırasında savaş bakanı, II. Dünya Savaşı sırasında Başbakan olan ünlü ingiliz devlet adamı Winston Churchill ile II. Dünya Savaşı sürerken, "Türkler Almanların yanında savaşa girerse ne olur ?" diye sorduklarında, "Kut'un intikamını alma şansımız doğar" diye bir cevap vermiştir.

işte ingilizlerin kanına bu kadar çok dokunmuş olan ve ülkemizde de 1916 yılından sonra "Kut bayramı" olarak askeriyede 1952 yılına kadar kutlanan bu önemli zafer NATO'ya girmemizle beraber ingilizlerin baskısıyla bu tarihten sonra bir daha kutlanılmadı ve tarih kitaplarından silindi. Herkese unutturulmaya çalışıldı. Aslında onlar bu günü hiç unutmadılar, ama bizlere unutturmayı başardılar.

(Kut'ül Amare Zaferi sonrası hazırlanmış bir Alman karikatürü)

görsel

http://masivaturk.com/unu...an-zaferimiz-kut-ul-amare

--spoiler--