bugün

mustafa kemal atatürk

fikirlerini zihnime, adını gövdeme kazıyalı o kadar uzun zaman oldu ki. çocuk yaşta onun fikirleriyle, onun aydınlığı ile ve onun öngörüleri ile büyüdüğüm için gerçekten bir türk olarak çok ama çok gururluyum. olmaz ya hani olur da bir çocuğum olursa ileride o da babası gibi atatürk'ün çocuğu olacak.

öyle büyüksün ki paşam. sen gideli 79 sene oldu. sen gideli bu ülke burnunu boktan kurtaramadı. sen gideli dik duramadı bu ülke. ama sen öyle büyüksün öyle büyüksün ki gidişinden 79 sene sonra bile birileri sırf o bahsettiğin, bizlere anlattığın siyasi iktidarları uğruna dansöz olabiliyorlar. üstelik de utanmadan, sıkılmadan, hicap duymadan senin o aziz ismini kullanarak, senin üzerinden yapıyorlar bunu...

oysa onlar da biliyorlar... gayet iyi biliyorlar paşam. atatürkçü düşüncenin milli görüş gömleği gibi olmadığını gayet iyi biliyorlar. atatürkçü düşüncenin giyilebilir, çıkarılabilir-değiştirilebilir,tekrar dönülebilir bir düşünce olmadığını eşşek gibi biliyorlar. amma ve lakin paşam... sen öyle büyüksün ki adından nemalanmanın peşindeler dün sana ayyaş diyenler.

paşam...

ayyaş demişler... varsın desinler. biz kafamız güzelken de vatanseveriz, ayıkken de...

atatürkçü düşüncemiz kafamız güzelken de sabit ayıkken de. ne sen ne de bizler kafamız güzelken kimse tarafından kandırılmadık. vatanı satmadık, kozmik oda sırlarını ülke dışına çıkarmadık mesela. peşkeş çekmedik ülkeyi.

rahat uyu ata'm. sen rahat uyu. bizler bugünkü dansözlere şahit olurken bırak o dansözler kendi kumlarında oynasınlar.

çocukların büyüyor paşam. seni seven, büstünün kirlenmesine, bayrağın ters dönmesine tahammülü olmayan çocukların büyüyor ülkende.

ruhun şad olsun.