bugün

baba vanga ya göre üçüncü dünya savaşı ve türkiye

2000'lerde hortlattılar bu kadını.

iran'dan bir kehanet yumurtlanınca (batıda kara renkli bir adam dünyanın en büyük ordusunun başına geçecek ve sonra da kıyamet kopacak), Vanga Nine'nin de benzer bir kehaneti hatırlatılmıştı; Amerika'nın kırk dördüncü başkanı bir zenci olacak ve ondan sonra da başka bir başkan gelmeyecek, çünkü Amerika yıkılacak demişti. Ama tutmadı. Obama sağlıklı bir biçimde görevini Trump a teslim etti.

Ona bakarsanız, Vanga Nine günün birinde bütün dünyanın komünist olacağını ve Rusya'nın da dünyayı ele geçireceğini söylemiş.

Bu da Bulgaristan'ın komünist yöneticilerinin pek hoşuna gitmiş olmalı ki, kadıncağıza ilişmemişler. Hatta, eski diktatör Todor Jivkov'un bile sık sık ona danışmış olduğu söylenir. (Hani şu, bizim örtülü ödenekten rüşvet alıp Naim Süleymanoğlu'nu bize bırakan adam!)

Ninenin kehanetlerinin büyük çoğunluğunu, sakız gibi her yana çekilebilir genel geçer laflar;

iklimler değişecek, kuraklık artacak, Çin ekonomisi çok gelişecek, Üçüncü Dünya Savaşı çıkacak, falan filan... Yemeğini ateşe koyup gazetelere göz atan herhangi bir ev kadınının da ileri sürebileceği malum kaygılar... Elbette uzaylılar da geleceklermiş. Gelmeseler şaşardım.

Bunun ötesinde, daha kolay yorumlanan sözleri de var: Amerika'yı demir kuşlar düşürecek, Vladimir'in zaferi parmak ısırtacak, falan filan...

Bizde de Hande kazanova var, her sene yılbaşı dolaylarında Hürriyet Gazetesi bu kadını muntazaman ziyaret eder, birinci sayfadan yayınlanmak üzere hatırını sorar, o da döktürür ; Fenerbahçe şampiyon olacak, Bülent Ersoy çocuk doğuracak, vs vs...

Tam bütün bunları aştık, "hayatta en hakiki mürşit olan ilim" yoluna girdik derken başımıza Vanga çıkardılar.

Elbette bu işe çağdaşlık katanlar da var. medyumlar KDV'li kasa fişi de vermeye başladılar...

Fakat geçmişte Medyum Keto, ne hikmetse, canlı yayında Medyum Memiş'ten dayak yiyeceğini öngörememişti...