bugün

sünni deist

Kur'an'la, akılla ve kendi içlerinde çelişen uydurma hadisleri kur'an'a ortak koşan mezheplerin milyonlarca takipçisine kanarak, "milyonlarca insan yanılıyor olamaz, demek ki gerçek islam bu olmalı" gibi sığ bir bakış açısıyla islam'ı eleştirdiğini sanan; fakat tüm atışları karavana olan deistlere verilen ironik isim.

deistler artık kendilerini ciddiye alabilmemiz için islam tanımlarını bir an önce düzeltmeliler. çünkü kullandıkları islam karşıtı argümanlar günümüzde nesnel olarak açık bir şekilde çürümüş bulunuyor. siz bu çürümüş argümanları nihat hatipoğlu'nun ramazan programları gibi tekrar tekrar ısıtıp önümüze koyarak hiçbir şey elde etmediğiniz gibi, sadece sosyal medyanın kokmasına neden oluyorsunuz. 

kafalarınızın içindeki islam algısını düzeltmelisiniz: islam sadece kur'an'dan ibarettir! sadece kur'an!.. fakat sizler islam'a yönelik eleştirilerinizi peygamberin ölümünden 230 küsur yıl sonra, dönemin siyasi çatışmalarının tam ortasında üretilmiş ve türetilmiş olan; kur'an'la, akılla ve de kendi içlerinde açıkça çelişip duran uyduruk hadisler üzerinden getirmeye çalışıyorsunuz. 2017 yılında hala bunu yapıyorsunuz! dinde kur'an'dan başka ikincil bir kaynak tanımayan bizlerin fikirlerinden habersiz olduğunuz için değil, tamamen kendi kendinizi kandırmak, islam'a karşı kendinizi zafer kazanmış sanmak ve çöpten adamı (bkz: straw man) dövmek çok kolay olduğu için bunu yapıyorsunuz! çünkü, bizler, yani ''kur'an yeter!'' diyenler, bu düşüncemizi samimiyetle ve delillerle internette gücümüzün yettiği kadar yaymaya çalışıyoruz. amacımız, aklı dışlayarak boğazına kadar pisliğe saplanmış olan orta doğu'nun üzerini kapamaya çalıştığı islam'ı allah'ın izniyle tekrar gün yüzüne çıkarmak. bu uğurda hem gelenekçi sözde islam toplumlarıyla ve gelenekçiler üzerinden islam karşıtı argüman üretmeye çalışan sizlerle mücadele ediyoruz. bu kavga günden güne şiddetleniyor ve artık allah'a şükür televizyon ekranlarına da taşınıyor, her gün daha fazla insan bilinçleniyor...

böyle bir ortamda ucundan kıyısından dinler tarihine, felsefeye, islam'a, ateizme, deizme, agnostisizme değmiş kimselerin bizlerin fikirlerinden habersiz olduğunu düşünmek istemiyorum.

açıkçası, biraz kendinizi geliştirin artık. hala peygamberin dokuz yaşındaki kızla evlendiğini iddia eden kur'an dışı uydurma kaynaklarla islam'a eleştiri üretmeye çalışmayın. felsefe de öğrenin mesela... çünkü artık gerçekten ciddiye alamıyoruz sizleri... çünkü bu yaptığınız cahilliğin de ötesinde bilinçli bir çarpıtmadır artık!

(bkz:  kuran da olmayan 200 hurafe)