bugün

kur an ın kelime uyumlarındaki sayısal mucizeler

#37662529 Evet, sonunda bir eleştiri geldi; o da çarık çuruk. neyse, hadi çürütelim:

y4b4n adlı kişi, ilgili sitede yevm kelimesini aratmış; dolayısıyla site de yevm kelimesinin tüm formlarını vermiş.

fakat yevm kelimesinin tüm formları değil, yevm kelimesinin tekil kullanımının sayısı lazım bize. mesela, ilk entry'deki kelime sayımı listelerinin ikinci maddesi şu şekilde

•''günler (eyyam, yevmeyn)'' kelimesi 30 defa geçer.

yani, ''günler'' anlamına gelen ''yevmeyn'' kelimesi "gün" anlamına gelen ''yevm'' kelimesinden ayrı olarak sayılmış. fakat, y4b4n adlı kişinin kelime arattığı site doğal olarak yevm kelimesinin tüm formlarını sunmuş.

y4b4n adlı kişinin yaptığı hatayı bir örnekle tekrar edelim:

atıyorum, Kur'an'da ''dün'' kelimesi 365 kez geçiyor gibi bir iddia var diyelim. hemen bu siteye giriyoruz ve arama çubuğuna paldır kültür ''dün'' yazıyoruz. sonra çıkan sonucu aynen buraya atıyoruz. diyoruz ki; ''HAYIR dün kelimesi 365 kez geçmiyor, ben arattım doğrusu bu, dün kelimesi 105 kere geçiyor işte link: http://www.kurandaara.com...yword=d%C3%BCn&meal=4 ''

eğer linke tıklarsanız, sitenin ''dünya'' kelimesindeki ilk hece olan ''dün'' hecesini de sayıma dahil ettiğini görürsünüz. elbette bu saçmalık. aynı şekilde site yevmen, yevmid, yevmil, yevmel, yevmeyni vb gibi kelimelerin sadece ''yevm'' hecesini seçmiş.

halbuki iddia şu: yevm kelimesi tekil formuyla (ek almadan) 365 kez geçiyor.

#37662625 ayrıca keyf kahyasi adlı kişi, y4b4n adlı kişinin az önce şahit olduğunuz saçmalığına balıklama atlamış. yani, ortada eğer Kur'an karşıtı bir iddia varsa sorgulamadan kabul ediyor adam. ya sizler ne kadar rasyonellikten uzak organizmalarsınız ya?!

bu iki kişinin iddialarına delil için bu entry'e gidiniz: #37261015