bugün

ashes of the wake

grubun fanları için bile abartılı bi* söylem olabilir lakin 2004 yılı için piyasanın en iyi ve farklı müziğini icra eden grubun zirve albümüdür.

as the palaces burn çıktığında orjinalliğine dumur olan bünyeler öyle bi* bağlandılar ki bu albüme ashes of the wake'in tüm mükemmeliğine rağmen bi* alt rafta tutulması kaçınılmazdı onlar için.
lakin dönüp arkaya bakıldığın da, grubun kalitesini ve farkını ortaya koymasını sağlayan albüm, atpb olduğu halde;tür içinde zirveye taşıyan albüm kesinlikle ashes of the wake'dir.

atpb, tüm çılgınlığı ve pirimitive çiğ gazına rağmen,old school kalmaya mahkum bi prodüksüyon sebebiyle sınırlarını aşamamış bi* albüm olarak kaldı.*
lamb of god'ın manyak kesik riffleri, acayip bi* tarzda yaratılmış, yetenek abidesi davullları ve kazmanın teki olmasına rağmen bu gruba daha iyisinin uymayacağını herkesden iyi grubun geri kalan üyelerinin bildiği deli bir vokalin varlığı her iki albümde de olan ortak ve beklenen özellliklerdi.lakin olayı yetenek ve müzikal benzerlik dışında teker teker parça karşılaştırması yaparak değerlendirdiğimiz de aotw, çok daha fazla gaz ve akılda kalan unsura sahiptir. zaten dinleyicilerin de log'u tamamen benimsedikleri ve yeni tarz metalin zirvesine çıkardıkları albüm bu oldu ve popülerlikleri tavan yaptı.

albümlerin prodüksüyonları arasında olan farklılık nedeniyle aotw'i üstün tutsam da, benim için çok büyük düş kırıklığı olan sacrament bu inanışımı sorgulamama neden oldu diyebilirim. grup sacrament ile ne tür bi yola girdi hiç bi fikrim yok. çünkü ashes of the wake gibi bi* albümün taşıdığı birikimden ve o deli rifflerden vazgeçip,ruhu değil benzeri olan bir albüme imza attılar.sırf bu sebeple ve tüm eksik yönlerine rağmen yine de sacrament'i deli gibi sevip gazlayan kişilerin söylemleri yüzünden ''acaba ben de asow manyağımıyım da aspb'e gereken değeri veremiyorum'' diye düşündüm durdum.

manyak mısınız siz?
as the palaces burn süper albüm; benzeri olmayan ve ilk dinleyişte vuran.. ama ashes of the wake bir deha'nın elinden çıkmış prototip gibidir.4 senedir mp3 player*dan silemedim be!
sacrament mi?iki parça var onları atıyorum mp3 player*a hepsi bu.