bugün

sözlük yazarlarının itirafları

artık bir şeyler yapmak, harekete geçmek lazımdı. pet şişeleri olduğu gibi çöpe atmak yerine kapaklarını toplayıp tekerlekli sandalye kampanyası için biriktirmek, artan yemekleri doğruca çöpe dökmek yerine bir kaba ya da bir poşete koyup dışarı çıkarken de çöpün kenarına bırakmak gerekti. bunun dışında, iyi hissettirdiğini bildiğin halde spor yapmamak nedendi? yıllardır öğrenemediğin şu ingilizce'yi adamakıllı öğrenmek için dil kursuna gitmemek nedendi? bir sürü hastalığının olduğunu ve bunlardan rahatsızlık duyduğunu bilmene rağmen hastaneye gitmemen niyeydi? bunların hepsinin cevabı koyvermişlik miydi yoksa yeterli gücü kendinde bulamayış mıydı? hayır, ikisinden de farklı bir şey olmalıydı..

ben de her insan gibi öyle saçma anlar yaşadım ki... bütün bu anların ileride yazmak istediğim kitap için bir kaynak bir ilham olduğunu düşünerek teselli bulmaya çalıştım. geriye dönüp bakıldığında gülünecek ve en fazla birkaç saniyeliğine düşünülecek o anlar, gerçekten de bir amaca hizmet ediyorlar mıydı yoksa hepsi birer saçmalıktan mı ibaretti? kader dedikleri o şeyin parmağının izleri mi vardı, yoksa tesadüf dedikleri o şeyin küstah gülümsemesi mi bu anların üzerinde? tanrının bir oyunu ise bu oyunun türü ve hayatımın diğer kısmıyla olan tutarlılığı neydi?

bu düşünceler eşliğinde mazimi gözden geçirirken, birkaç da not edip paylaşmak istediğim anılar oldu. bunları bir başkasının anlayabileceği şekilde bir aktarım yapabilecek takati kendimde henüz bulabilmiş değilim. sanıyorum ki bu anıların yok olup gitmesine izin vermeyecek kadar bana ve insan tabiatına aykırı bir çaba gösteren bir beynim olduğundan dolayı bunları sizinle paylaşabileceğim.

sevmiştim. en azından kendimi, sevdiğime inandırmıştım. o ise kendini bir anda, ışık hızıyla uzaklaştırmasını bildi benden. olmadığı biriymiş gibi görünerek yaptı bunu.. kitap yazma isteğimden bahsetmiştim ona. hikayenin esas kızı olacağım deyip gülmüştü. bir gün bir kitap yazarsam ve sana da bu kitapta yer vermeyi düşünürsem, konumun bir fahişeninkinden farklı olmayacak.

not: böyle bir olay yaşanmamıştır, hepsi hayali birkaç karalamadan ibarettir. yani sözlük kızları olur olmaz şeyler düşünmesin benimle ilgili. el değmemiş, yakışıklı bir çocuğum. bana olan arzunuz eksilmesin. hepinizi seviyorum, özellikle de güzel olanlarınızı. erkeklerden de akıllı olup etrafa rahatsızlık vermeyen, egosunu kontrol etmeyi bilen yazarları seviyorum.
güncel Önemli Başlıklar