bugün

garsonu garson diye çağırmak

hem eylem hem de burada yazılanlar beni ziyadesiyle üzdü. inanın gözlerim doldu resmen. benzer bi şeyi ben de yaşamıştım çünkü.

lise 2'de iken (not: o dönem lise eğitimi 3 yıldı) (not 2: hay allah yaşımız ortaya çıktı) yaz tatilimde para kazanıp kıbrısa kumar oynamaya gidebilmek için bir cafeye girmiştim. deli gibi çalışıp para biriktirmeye uğraşıyordum.

hiç unutmam günlerden çarşambaydı. (not: semtin pazarı çarşambaları kuruluyordu. eve alışveriş yapmak için molamda gidip geldiğimden dolayı çok iyi hatırlıyorum) ellerimde pazar torbaları.. onları mutfakta sote bir yere bırakıp hemen servise çıktım. billur gibi bir kız ve yanında iri yarı bir çocuk girdi. benden 3-4 yaş büyük oldukları belliydi. ve tabi zengin oldukları gerçeği bas bas bağırıyordu kıyafetlerinden.

oturdular ama ben gözlerimi kızdan alamıyorum. (not: kötü gözle değil hayranlıkla izliyor idim) çocuk belki bu durumu anladığından belki de orrrrrospu çocuğu olduğundan (not: küfür ettiğim için özür dilerim) bana herkesin duyacağı şekilde hatta sırf herkes duysun istediğinden "pişşşşşttt garson! garson buraya bak" diye seslendi. gözlerim doldu, utandım. yanlarına gittiğimde de garson bana şunu getir bunu getir dedi.

ne yalan söyleyeyim alındım. zoruma gitti. şimdi burda yazılanları okuyunca o günlere gittim. neler yazmışsınız be! yok garsona garson denir, yok garsonun amına koyim sana bi şey olmasın falan.. utanmıyor musunuz arkadaşlar? buralarda bunları okuyup ağrına gidebilecek insanlar olduğunu düşünemiyor musunuz? ne diyim; yazıklar olsun!

not: o billur gibi kızı ve memelerini asla unutamadım.
güncel Önemli Başlıklar