bugün

tanrılar okulu

"la scuola degli dei". Stefano Elio D'anna'nın sırtı yere gelmiş ve yenilgiye uğramış kahramanın 'dreamer'la karşılaşmasıyla başlayan öze geri dönüş yolculuğunu, kayıp bütünlüğünün arayışında bir göç hareketini anlatan kitabı. Yazarın kurucusu olduğu European School of Economics'in temel felsefe ve fikirlerinin roman formunda aktarılmış hikayesi, bireysel ve psikolojik bir devrimin duyuruluşu ve manifestosu.

kitaptan alıntı: "size öğretilen ve anlatılan dünyanın, anlatıldığı gibi olduğunu söyleyenler sadece anlatanlardır. Korkmanız, çekinmeniz, endişe etmeniz gerektiği söylenen her şey, bu betimlemenin pençesindeki insanların fikirleridir. Oysa bunlar olumsuz duygulardır ve hiçbiri dünyaya geldiği haliyle insanın mayasında olan hisler değillerdir. insan korkusuz doğar. korku, zorla 'öğretilir'."

"Önünüzde gelecek varken, geçmişle uğraşmayın. Ama geleceği de yeni bir 'eski geçmiş' yaratmak için yaşamayın. Onu şekillendirin; bu kez şekillendirin; geçmişinizin tekrarlarından kurtulun."

"Gerçek, düş+zamandır. inanmak için görmeyi beklemeyin. inanın ki, görebilin. Dünyadaki en büyük ekonomik gerçek 'mutluluk'tur. Ekonominin tanımı mutluluktan başka hiçbir şey değildir. Her zaman iyi bir ekonomist olun."

"Düşleyin, düşleyin, düşleyin... Düş, var olan en gerçek şeydir."