bugün

türkiye nin cerablusta petrol çıkarmaya başlaması

Kusura bakmasın kimse sadece cerablus değil misakı milli değil ortadoğunun tamamında hakkımız vardır. Bu topraklar türk himayesinde olmadığında egemen güçlerin sömürgesi olmaktan öteye gidemiyor. Türklerin ortadoğu persiya ve anadoluda devlet kurmaya başladığı dönemlerin başından günümüze kadar o toprakların başına gelen bütün felaketlerden o toprakları kurtaran türk devletleri olmuştur. Bakın bu ırki bir mesele değil. Burada bir irade ve idare disiplininden bahsediyorum. Haçlı seferlerini biz püskürttük moğolları biz durdurduk. Kudüsü bizim birlik anlayışımız kurtardı. Arapların kavimciliği değil. Selahattin eyyubi türk değil diyecekler haklıdır zaten mesele ırk değil demem de bundandır. Selahattin eyyubi zenghid hanedanlığı(halep merkez)ndan yetişmiştir. Türk devlet sisteminde yani.

Özetle hakaret olarak algılanmasın ama bu coğrafyada türkten başka milli bilince şuura ve birlik beraberlik ruhuna sahip başka millet yok. Suudi arabistan bugün yemeni vurdu. Arapların kalanından ses yok. 2 gündür kudüs karışık araplardan ses yok. Ha biz bi şey yapabiliyor muyuz? Dişe dokunur bir şey yapamasak da yardım gönderiyoruz kamuoyu oluşturuyoruz vs vs.

Bir tek milli şuuru olan biziz diye o petrol hakkımız demek istemiyorum. Ama bilin ki o petrol biz hariç hangi ortadoğu halkında olsa büyük kısmı abd hissesi oluyor zaten.
güncel Önemli Başlıklar