bugün

güneşin uzaklığının 6236 kilometre olması

yapılan istatistik çalışmalar, güneşin açısı, bu açıya bağlı olarak oluşan bağıl değişkenler ve ortam değişkenlerinin göz önüne alınarak hesaplanan değerdir. kullanılan 34 data'nın 26 tanesi aşağıdadır. kalan 8 tanesi, akşam çalışması olduğu için evde, onları da akşam eklerim artık. gördüğünüz üzere herhangi bir teknik hata yapılmamıştır.

yapılan bu çalışma; "anlaşılır, her zaman tekrarlanabilir, herkes tarafından yapılabilir" bir çalışma olması hasebiyle yok efendim itiraz edelim, vay efendim yan yatalım, çamura batalım filan olmasın, lütfen, aa çok rica ediciğim ama bak.

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel

Burada "outside sun" dış pozisyonları için "+-F19*1/((1/TAN(I19))-(1/TAN(J19)))" , iç pozisyonları için F19*1/((1/TAN(I19))+(1/TAN(J19))) formülü kullanılmıştır. güneşin yakın pozisyonları için belli bir değeri veren bu ifade, uzak pozisyonları için üçüncü derece parabol ya da logaritmik bir ifadeye dönüşebilir. bilimsellik budur.

ilave olarak şu bilgiyi vereyim, istatistikler her gelen yeni veriyle değişebilir. bu, istatistiğin doğasında vardır. ancak, üç aşağı beş yukarı bu değer böyledir. tek bir ölçüm yaparsanız 6100 de bulabilirsiniz, 6500 de bulabilirsiniz. ama 10'dan fazla ölçüm yaparsanız, bu değere yaklaşacaktır. 6236 olmaz da 6350 olur mesela, 6316 olur mesela. istatistiktir bu sonuçta, çok da şey yapmamak lazım.

bilim safsata değildir. ama bilim budur, o sizinki safsata. alaya almanız, küfür ya da hakaret etmeniz, ya da eksilemeniz, nasıl aciz, nasıl çaresiz, nasıl bilimsellikten uzak olduğunuzun kanıtıdır sadece.
güncel Önemli Başlıklar