bugün

bakara suresinin adı niye bakaradır

bakara: düve (doğurmamış inek)

2/BAKARA-67: Hani, Musa halkına: 'ALLAH bir düve boğazlamanızı emrediyor,' demişti. 'Bizimle alay mı ediyorsun,' deyince de 'Cahilce davranmaktan ALLAH'a sığınırım,' dedi.
2/BAKARA-68: 'Bizim için Rabbini çağır da onun niteliğini bize açıklasın,' dediler. 'O diyor ki, o ne yaşlı ne genç, ikisinin ortasında bir düvedir. Size emredileni yapın,' dedi.
2/BAKARA-69: 'Bizim için Rabbini çağır da onun rengini de açıklasın,' dedi ki: 'O diyor ki, o rengi parlak sarı bir düvedir, bakanların içini açar,' dediler.
2/BAKARA-70: 'Bizim için Rabbini çağır da, onun niteliğini bize daha da açıklasın. Çünkü düveler bizce birbirine benziyor. ALLAH dilerse yolu buluruz,' dediler.
2/BAKARA-71: 'O diyor ki, o düve yeri sürüp ekini sulayarak boyunduruk altında ezilmemiş, kusursuz, alacasız bir düvedir,' dedi. 'işte şimdi gerçeği getirdin!,' diyerek sonunda düveyi boğazladılar; az kalsın bunu yapmıyacaklardı.

ayetlerinde anlamı müthiş verilir.

günümüz ehli cinnet vel cinayet ekibi, örneğin kuranda salatı ikame (namaz) kaç rekattir geçmez.
sorarlar:
- namaz kaç rekat, hadisler olmasa nasıl bilecez?
+ allah onları hususi vermedi, sana bıraktı.

maide suresi, 101:
inananlar, açıklandığı vakit hoşunuza gitmeyecek şeyler hakkında sorular sormayın. Kuran'ın ışığında sorarsanız size açık olurlar. ALLAH özellikle onlardan söz etmedi. ALLAH Bağışlayandır, Yumuşaktır.

- olur mu hiç öyle! bahsetmiş olmalı, ya da peygamber bahsetmiştir. (bakaranın rengi) (az kalsın, kılmayacaksınız)

maide suresi, 6:
inananlar! Namaza kalktığınız zaman: Yüzünüzü yıkayın, ellerinizi dirseklere kadar yıkayın, başınızı sıvazlayın, ve ayaklarınızı da topuklara kadar (sıvazlayın/yıkayın). Cinsel ilişkide bulunmuşsanız yıkanınız. Hasta veya yolcu iseniz, yahut tuvaletten gelmiş, yahut kadınlarla cinsel ilişkide bulunmuş ve su bulamamışsanız, temiz bir toprağa yönelip yüzünüzü ve kollarınızı onunla sıvazlayın. ALLAH size güçlük çıkarmak istemez. Ancak sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor. Olur ki şükredersiniz.

- cünüp isek nasıl yıkanacaz, nasıl gusül alacaz?
+ allah demiş ya, yıkanın diye. bildiğin yıkanıp temizlenecen yani.
- yok yahu, ilmihal kitaplarına göre önce ağza 3 su çekcen boğaza kadar, sonra 3 su burna genize kadar, iyice yakacak ama genzi. sonra...
- yok abi, bildiğin yıkanın demiş ya, nerden çıkarıyorsun?
+ ibni bilmem kim, ebu bilmem kimden rivayetle... ( bakaranın yaşı) (al kalsın, yıkanmayacaksınız)

- hadisler olmasa nasıl abdest alacaz!!!
+ abi demiş ya allah, yüz eller baş ayak...
- olur mu!! hani ense, hani kulak içleri vs? (bakaranın otlağı) (az kalsın, almayacaksınız)

boğmayın lan şu güzel dini detaylar ile. allah teala, sana ne gerekli ise, kuranda vermiş zaten. ebu bilmem kim ibnu bilmem nenin götünün peşine düşmeyin ilim bulalım diye. açın kuranı okuyun, farklı mealler, arapçası, anlamaya çalışın, araştırın yahu. (az kalsın araştırmayacaksınız)

enam, 38:
Kanatlarıyla uçan kuşlar dahil yeryüzündeki tüm yaratıklar sizin gibi birer toplum. Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık. Sonra onlar (tüm yaratıklar) Rab'lerinin huzuruna toplanacak.