bugün

kuranda sünnet yoktur

abi sizde hiç mi kafa yok? beyninizi hiç mi kullanmıyorsunuz?

allah a ve resule uymak ayetini getiriyor benim önüme ya. müthiş bi zeka.
resule uymak demek, resul adına emeviler, ebu hureyre ve türevleri tarafından uydurulup bi takım buhari, müslim gibi fitneciler tarafından 250 sene sonra uydurulan gerizekalı hadislere uymak demek değildir.
resule uymak demek, onun getirdiği ve hakk katından ona öğretilen islama yani allah a teslimiyeti içeren öğretilere uymak demektir. muhammed öldü, gerizekalı mısın? kitap eğer, muhammed peygamber olmadan anlaşılmaz ise, allah onu da yaşatırdı son saate kadar kitap ile birlikte. ama muhammed peygamber öldü. ölü bir insana nasıl itaat edeceksin benim sivri zekalı arkadaşım? onun ağzından uydurulan pedofili (aişe ile 9 yaşında evlendi hadisi), zalim (ellerini ayaklarını çapraz kestirdi, gözlerini dağladı hadisi), deve sidiği içilmesini öneren (aynı hadis), savaşta kadın ve çocukların öldürülmesinde bir beis görmeyen (buhari hadisi), mürted (din değiştiren) öldürülür (buhari hadisi), recm vb. şerefsizliklere, puştluklara uyarak mı itaat edeceksin resule benim geri zekalı arkadaşım?

resule uymak, onun allah teala tarafından aldığı ve o güzel elçinin bizlere aktardığı o mesaja, o zikre yani kurana uymak demektir. bunu o kafasız aklına bi sok önce.

diğer konu, peygamber kendi hevasına göre helal haram koyamaz. dinde tek kanun koyma yetkisi allah a aittir. allah ın dini lan bu, insanların dini değil. allah tek yasa koyucudur. peygamber,din nedir iman nedir bilmez iken onu yola sokan allah tır, bu konudaki ayeti oku önce. muhammed peygamberimiz, yalnızca allah ın haram buyurduğu şeyleri insanlara haram etmiştir. çünkü o kendi hevasından konuşmaz, konuşsa idi şah damarını keserdi allah (ilgili ayete bak)

peygambere inanmama gibi bir durumumuz yok elhamdülillah, onu inkar etmiş olsam zaten otomatikman kuranı da inkar etmem, onu muhammed yazdı demem gerekirdi değil mi benim akıllı arkadaşım? az beynini kullan.

resulde elbette bizler için güzel örnekler vardır. nitekim kendisi, senden çok daha zeki, çok daha naif, çok daha kibar ve çok daha merhametli bir insan idi. ama sen benim karşıma, abidik gubidik, ossuruktan teyyare lafları ''aha bunlar resule ait, bak buhari, müslim vs. peygamberin ölümünden 250 sene sonra sağdan soldan duyup yazmışlar, arada 7 kuşak var ama ben 7 kişinin nakline de güveniyorum, müthiş adamdı onların alayı'' gerizekalılığı içinde bana sunar ve benim kabul etmemi beklersen, daha çok beklersin.

anlıyor musun akıllı kardeşim benim?