bugün

cihat bizim dinimizde var rahatsız olmayın

Cihat'a dair bilgiler kuranda vardır fakat amaç kan dökmek değil nefsi müdafaa'dır. Konuyla ilgili tek taraflı ayeti değil bütünü özetlemesi itibarıyle 3 ayetten örnek vereceğim.
1. Ayet:
"iyilikle kötülük bir olmaz. Sen iyi olanla karşılık ver! Bir de bakarsın ki seninle arasında düşmanlık bulunan kişi sanki candan bir dostmuş gibi olur."(fussilet 34)
2. Ayet:
"Size savaş açanlara karşı Allah yolunda savaşınız, aşırı gitmeyiniz, doğrusu Allah haksızlık edenleri sevmez."(bakara 190)
3. Ayet:
Sizi öldürmeye teşebbüs edenleri karşılaştığınızda öldürünüz ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkartınız:zulüm ve bozgunculuk, öldürmekten kötüdür.Onlar size savaş açmadıkça dokunulmazlığın olduğu yerde onlarla savaşmayın ama sizinle savaşırlarsa onları öldürünüz,inkarda ısrar edenlerin cezası budur." (Bakara 191)

ilk ayette anlaşılıyor ki kuran: kötülüğe karşı iyilikle mücadele edilmesinin, yapılması gereken olduğunu belirtir, ikinci ve üçüncü ayette ancak savaş açanlara yani niyeti yalnızca inkar ve zulüm yapmak olanlara karşı kan dökülmesidir, bu da nefsi müdafaadır. Sizi öldürmek, size zulmetmek gibi niyeti olana buyur gel demezsiniz. Bu konu da Kuran ve islamdan rahatsız olanlara soruyorum. Ailenizi perişan etmek isteyenlere karşı tavrınız ne olur? Tabiki korumak diyeceksiniz bu uğurda kan dökmek zorunda kalabilirsiniz. işte kuranda bu anlatılıyor.
Kuran ayetlerini bir bütün olarak incelemeli, konu ile ilgili ayetleri bulmalı ve değerlendirmelisiniz.
Kurana karşı önyargılı olanlar veya iyi araştırmayanlar maalesef bu konuyu da istismar ediyorlar.
güncel Önemli Başlıklar