bugün

yeni meb müfredatına cihat kavramının eklenmesi

eğitim kurumlarını militan yetiştirmek için kullanacak ve çocuğa terörü aşılayacaklar. taliban da böyle çıkmıştı, onlar da okuyan eden insanlardı ama bir anda silahlandılar ve kafa kesmeye başladılar. yarın bir gün o cihat kavramıyla büyüyen çocuklar da en ufak bir şeyde silahlanıp radikal dinciler gibi etrafa saldıracaktır. cihad ın anlamı da savaştır, tatlı su müslümanları kıvırtmasın, kurana bakarsanız cihat hep savaş için kullanılmış ve allah yolunda ölme öldürme yüceltilmiştir. bunun da tarihsel olarak arka planı vardır, medinede gelmiştir tüm savaş ayetleri ve muhammed sürekli savaşıp dinini yaydığı için bu olmuştur.
ayrıca kuranda şehitlik olarak yüceltilen de allah yolunda ölmektir. dolayısıyla sorun salt siyasal islam değil islamın bizzat kendisidir. bu kadar öldür ayeti varken müslümanların terörist olmaması bence mucize. o ayetleri kıvırtıp yumuşatmasalar esas o zaman curcunayı görürdük.
neyse efendim zararlıdır ve çocuklara bunun öğretilmesi suçtur, istismardır. çocukları radikal dinden uzaklaştırıp ılımlı islama adapte eden cumhuriyet zihniyetini de yıkmaktır.