bugün

bu devirde erkeği evliliğe motive edecek şey

Hem beğeneceği hem de kendisine destek, ortak olabilecek bir kadın.

Bu kadın erkeğe yük olmamalı. Olmadığı gibi suyunu bile ayağına getirecek kadar erkeğe tapmamalı. Nasıl desem, kendisi alçak bir varlıkmış da kocasına hizmet etmesi gerekiyormuş gibi davranmamalı. Feminiklik yapmıyorum. Bi dinle! Yaptığını öyle olması gerektiği için değil içinden gelerek yapmalı. Yani bir nevi hayattaki gönüllü ortağınız olmalı. Sizin astınız ya da üstünüz değil.

Mesela eşiniz "hayatım bana da su getirir misin?" deyip getirdiğinizde teşekkür etse öpse hoşunuza gitmez mi beyler? aynı şekilde mutfaktan dönerken sizi de düşünüp her abur cuburdan iki tane koysa. Bunlar birilerinin sizi düşündüğünü gösteren küçük detaylardır. motivasyonun da baba kaynağıdır.

O yüzden aşık olduğunuz ve size aşık olan kişi ile evlenin. Sizi senelerce usanmadan öpe öpe uyandıracak bi kadına aşık olun. Pelinsulara değil. Tek kişilik bir funclub ınız olsun. Aynı şeyi siz de onun için seve seve yapın. Herşey sizden bekleniyorsa olmaz zaten.

Mesela siz düğün masrafı ile boğuşurken "sevgilim ben de balayı masrafları için birikim yapıyorum. Ama çok da önemli değil. Evlenince araba da alabiliriz. Düşünür konuşuruz sonra." ya da "hayatım devir değişti artık. Düğüne ben de katkı sağlamak istiyorum. En azından gelinliğimi falan ben alayım." demeyi akıl edecek, gocunmayacak bir kadın bulun.