bugün

ay a çıkıldığı yalanı

Değerli yazarlar(!),

Ben şimdi size apollo 11'in geri dönüş modülününün çalışma prensibini anlatmak için neden zaman kaybedeyim, hayatınızda rokete en yakın gördüğünüz iki şey var, birisi torpil, diğeri de kız kaçıran.

Ama yine de size bir çift lafım var;

insanoğlu ay'a gitmiştir ve geri gelmiştir. Beğenseniz de beğenmeseniz de, Amerikan Uzay ve Havacılık dairesi bunu başarmıştır.

Peki nasıl ? Tabi ki de, bilime ve teknolojiye önem vererek,

böyle yazınca çok basit gibi geliyor olabilir ama biz bunu yapmayı 1938 yılının yağmurlu bir kasım gününde bıraktık, birbirimizi yemeyi tercih ettik.

Ben de, Türkiye Cumhuriyeti ay a insanlı, insansız bir araç göndersin çok isterdim, hadi ayı geçtim, kendi uydumuzu kendimiz atalım, hadi uyduyu da geçtim ulan en azından adam gibi bir gökyüzü gözlem ekibi kuralım, iki tane galaksi, bulutsu falan keşfedelim. Keşke aydaki "atatürk" kraterine isim veren, atamızın idealindeki türk gençliği olsaydı, ama olmadı. Peki biz ne yaptık ?

O kıskançlığınızdan başarılarına çamur attığınız adamlar, roket bilimine, aerodinamiğe, malzeme mühendisliğine kafa patlatırken, biz burada askeri darbeler ile uğraştık.

Onların başkanı orada, "we choose to go to the moon"* derken, biz burada kendi başbakanımızı idam ettik.

Bu başarıya çamur atan insanlar, lafım size;

insanoğlu ay'a gitti ve bu başarı bütün dünyanın sahiplenmesi gereken bir başarıdır. Bunu kötüleyecek kadar kötü kalpli olmayın ! Onlar her geçen gün biraz daha kendilerini geliştiriyorlar, sizler ise her geçen gün biraz daha karanlığa gömülüyorsunuz,

Size bir sır daha vereyim,

insanoğlu Mars'a gidecek, Satürn'e de gidecek, sizde olmayan ama Pluton'un tam ortasında insanlığa doğru gösterdiği o gezegenin kalbine de.

Şimdi kaybolun.
güncel Önemli Başlıklar