bugün

chp liler de akp liler kadar koyundur

tabi ilk entry önemli. okuduk haliyle. okumaz olaydım.
şimdi güzel kardeşim, chp nedir bilir misiniz ? meclis-i mebusandır. 2.abdülhamid döneminde çıkarılıp şıppp diye fes edilen meclis ve kanun-i esasidir. Peki bunlar nedir ? bunlar yukarı da saydığın kesimlerin birleşebildiği bir yer, ocak, meclis veya anayasadır.
Devletler yeri geldiğinde toplumun belirli kesimlerinin varlığını hissettirecek eylemler yapar ve onları uygun politik zemine (devlet çıkarları - birey değil) yönlendirir. misal eğitim bunun bir parçasıdır, devlet seni fizikçi yaparken kendi politik zemininde fizikçi yapar. tabi katarda ki fizikçiyle, ingilteredeki fizikçi arasında yüzde 99.99 farkın olması işte bu yüzdendir.

Burada dikkat edilmesi gereken toplumun belirli kesimlerinin varlıkları noktasında bir enformasyon yürütüyorsa devlet bu bir üstünlük, bir ayrıcalık noktasında tutulmaması elzemdir. yani en azından demokrasinin d si anlaşılmışsa böyle olmalıdır.

chp kuruluşundan bugüne sosyal demokrasi(ki bu ekonomi programımıdır bkz keynes abimiz) ve atatürkçülüğün var olduğu, değişimin nitelikli olduğu sürece değişimin şart olduğu bir partidir. sen buna sol diyebilirsin. devrimci diyebilirsin, hatta milliyetçi diyebilirsin...
chp için son 15 yıl da bir çok saçma sapan şeyler söylenmiştir, hüseyin aygün terörist, sezgin tanrıkulu terörist. Değiller sadece birisi kürt, diğeri zaza alevisi ! Senin sorunun bunların barınıyor olması.
Chp her etnik grubu kucaklayan bir milliyetçi algısı ve beraberinde türklük bilincini yaşatma gereklilini günümüzde kabul eder ve ona göre bir siyasi yol izler çünkü aksi durumda bir milliyetçilik olamaz. şöyle anlatayım mesela fransada çok ciddi bir ermeni lobisinin ağırlığı vardır, bunlar ciddi anlamda fransızlığı benimsemişlerdir, çok iyi fransızca bilir, fransız devrimlerini benimser ve fransadan türkiyeye çaaaat diye ermeni soykırımı ile vurur sonrasında bunu dünyaya kabul ettirir. değil mi ? peki nasıl olur bu ? şöyle ; fransız siyasi anlayışı fransa da yaşıyan ermenilerini kucaklar, onların varlıklarını, edebiyat, sanat, siyasi olarak kabul eder. yani fransada bir partide ermeni olan birisi etnosentrik bir ayrışmaya tabi tutulmaz. peki ya sen ? sen hrant dink vatan haini diye ölümüne şak şakcılık yaparsın ki senden benden daha anadolu çocuğu olan bir ermeni aydınımızdı. toplumunda yaşayan ermenileri, alevileri, zazaları, kürtleri vs iğrenç bir şekilde ötekileştirir, küfür eder, ve dışlarsın sonuç dış mihraklar aşağı dış mihraklar yukarı olur...
velhasılı kelam, chp atatürk çizgisinde değişmeye, dönüşmeye, evrilmeye devam ederken çomarların (solcu çomarlar dahil) bunu anlaması yorumlamasını zaten beklemiyoruz durumudur efenim.