bugün

yesugay aksakal

Kendisi kısaca adam gibi adamdır. Vatanına ve dinine düşkün, yaptığı yorumlarla hakikati anlatan, girişimleriyle göğsümüzü kabartıp, toplumu bilinçlendirmeye çalışan çok değerli abimdir.

Emekli polis özel harekatçılar Derneği başkanı ve kurucularından olan Yesugay Aksakal 1991 yılında Komiser yardımcısı olarak Polis Akademisinden mezun olmuş, 27. Dönem olarak ta Özel Harekat kursunu bitirmiştir.

2012 yılında emekli olana kadar Özel harekat, Terörle mücadele ve Devlet büyüklerini koruma birimlerinde çalışmış, bunula birlikte bir çok yurt dışı ve yurt içi mesleki bilgi ve eğitim kurslarına katılmıştır.

Yesugay Aksakal; Yakın alan çatışmaları, Rehine kurtarma, Yakın savunma, Polis taktikleri, Özel Güvenlik, Silah bilgisi ve Atış, Hayati idame, Temel ve ileri seviye silah kullanma teknikleri , Yakın koruma, Öldürücü olmayan silahlar ve ekipmanları konularında uzmandır.

Mesleki hayatı boyunca bir çok taltif ve teşekkür belgesi ile kendisi onurlandırılmıştır. Ayrıca 33 defa güreş branşında Türk milli takımında mücadele etmiş ve ülkemize uluslar arası başarılar kazandırmıştır.

Emekli olduktan sonra Eğitim, Ulusal ve uluslar arası güvenlik işleri ile güvenlik danışmanlığı çözümleri servisi konularında ticari faaliyetlerini yapmaktadır.