bugün

din ve ideoloji ayrımı

Şimdi sözlükte de olduğu gibi genel manada müslümanlara yönelik bir eleştiri var. Ben kendi halinde bir müslüman olarak bu eleştirileri yapanlara kızamıyorum aksine yaşananları gerektiği gibi eleştirmekten aciz müslümanlara kızıyorum. Çünkü olaya ideolojik bakıyorlar. Dinci ile dindar arasındaki farkı bilmemek olabilir bunun sebebi.

+ adamlar ışid i müslüman sanıyor bize laf ediyor yeaa

Eee güzel kardeşim ışid in argümanlarına göre de sen müslüman değilsin mürted ve kafirsin? Bu ideolojik ayrımı nasıl elestireceksin? Veya eleştirebilecek misin?

Eminim içinizde Yılbaşı kutlanıyor diye kafayı sıyıran binlerce belki milyonu bulan adam var. Dininizi ideoloji olarak yaşamaya devam ettiğiniz sürece de devam edecek. Ancak yarın birgün tıpkı ırak ta olduğu gibi camilerde saldırı yaptıklarında ne yapacaksınız? Çünkü bu adamların islami yorumlarına göre ortaköy de yılbaşı kutlayan kişilerle türkiye de camiye gidenlerin bir farkı yok. Çünkü oy kullanıyorlar kafirler mürtedler. T.c nin başındakiler Allahın hükmüyle değil kendi hükümleri ile hükmediyorlar dolayısıyla kafirler kafir ile cihat haktır diyor adam. Ve bilmem kimden rivayetle hadis çıkartıp sırtını buna dayıyor?

Sen dini bireysel olarak yaşamadan kimseye "noyel de eylenme haram he" demeden yaşadığın zaman bu adamlara eleştiri yapabileceksin. Aksi halde ışid gibi grupların zaten ilk hedefleri kendileri gibi görünen ancak onlara göre ideolojik olarak "mürted" olanlar olacaktır. Çok kısa bir süre içinde.