bugün

hz muhammed in resmedilme yasağı

"malesef ki isa putu gibi olur da birileri peygambere taparlar" diye konulan bu yasak, zamanla peygamberin kutsanıp insanüstüleştirilmesinden sonra "haşa, onun resmi yapılamaz, saygısızlık olur, günah olur" a dönüştürülmüş.

camilere getirilen hırkaya, kıla-tüye de bal gibi tapılmaktadır. kimse bunun adını başka bir şey koymasın. koyarsa da ahirette kendine şimdi itiraf etmekten korktuğu şey ayan beyan belli olacaktır. o camilere gelip kıla tüye ağlayanlar, haykırıp gözyaşı dökenler, aynı şeyi allah için yapmışlar mıdır hiç hayatlarında? bir düşünün! şirk bu boru değil, müslümansanız küçümsemeyin. birilerine inat olsun diye de küçümsemeyin ve doğruyu söyleyin.

ali imran 79:
Hiçbir insana yakışmaz ki, Allah kendisine kitap, hüküm-hikmet ve peygamberlik versin de sonra o, insanlara "Allah'ı bırakıp bana kullar olun" desin. O ancak şöyle der: "Öğrettiğiniz şu Kitap'a ve okuyup araştırdıklarınıza dayanarak benliklerini Allah'a adamış kullar/Rabbânîler olun!"

ali imran 80:
Ve size melekleri ve peygamberleri rabler (efendiler) edinmenizi de emretmez. Siz, müslümanlar haline geldikten sonra inkârı mı emreder size?

ahiret gününden haber veren bir ayet:
furkan 30: Elçi(peygamberimiz) de, "Rabbim, halkım Kuran'ı terketti," der.