bugün

büyük türk birliği

gercekleşmesi şart olan birliktir. ingilizlerin sömürge toprakları olan 13 ingiliz sömür eyaleti aralarında anlaşarak abd'nin temelerini attılar. 7 ülkeyle kurulan arap birligi günümüzde 23 üye ülkesi var. ırkı, dili, dini, kültürleri birbiriyle tezat olan, yüzyıllarca birbirleriyle catısan başlarını, 6 kurucu üye ülkeler(almanya, fransa, italya, belcika, hollanda, lüksemburg)gibi ülkeler avrupa birligini gercekleştirdiler. iktisadi ve siyasi anlamda büyüdüler. afrika ülkeleri bile parcalanmayı göze alıp kendi ülke birliklerini kurduları toplam sayıları 52'dir. hemde yakın bir zamanda bundan tam 6 yıl önce. hızla büyüme icine giren bu ülkeler birbirlerine kenetlenmiş, her acıdan güclü bir sekilde yol alır hale gelmişlerdir.peki yüce türk milleti nerelerde?tarihi, dili ve özü bir olan türkler neredeyiz?yukarıda saydıgım birliklerin hepsi bugün bir bütün olmuş,güc olusturmus ve acıkta kalan birliklerini kuramayan ülkeleri dahada kücülterek neredeyse bir imparatorluk haline gelmişlerdir. biz türk milletine bu soydan gelen tüm türk ülkelere 2 secenek var. 1.si ya bu deveyi güdüceksin ya da yeni bir deve alacaksın...ne de güzel tanım oldu. yıllarca dünya üzerinde inanılmaz bir hakimiyet kuran yüce türk milleti,bu gün deveyi gütmeyi bırakmış,güdülme icerisine girmiştir. aynı sekilde orta asya türki cumhuriyetlerimiz, bagımzsız devletlerimizde aynı şekilde kalmıslardır. yakın bir zamanda kurulmayacak olan büyük türk birligi,güneyde abd misyonundaki, kuzeyde rusya, batıda avrupa hakimiyeti icerinde kalarak parcalanmaya kadar gidecek vahim bir hal almaya yüz tutacaktır. kutsal vatan bizlere, her türküm diyen evlada sesleniyor. 21. yüzyılın büyük türk torunlarına sesleniyor.dünya üzerindeki 250 milyondan fazla türk yasıyor.gelin görünki günümüzde siyasi ve iktisadi anlamda bir bütünlük elde edilmiş,somut,kalıcı adımlar atılmıs degildir. büyük orta dogu projesi adı altında ülkemizin parcalarını bir logo gibi cıkartılıp, silinmesine yavas yavas tanık oluyoruz faka sesimiz kendi icimizden bile zor duyuluyor.

büyük türk birligi kuruldugunda; ekonomide, egitimde ve issizlik gibi ülkelerin can damarlarını olusturan olgularda kısa bir süre icerisinde yenilenme,büyüme görülecektir.bunun yanında hammadde, ithalat, ihracat ekonomimiz adına tavan degerlerinde segirecektir. özetleyecek olursak; bize düşen, şu anlamda var olan 250 milyon türke bunu anlatabilmek.tek catı altında kiremitleri yerlestirebilmektir.

bunu basaracak 7 türki cumhuriyetimiz(türkiye, kktc, azerbaycan, özbekistan, türkmenistan, kırgızistan, kazakistan) hali hazırda mevcut ve hepsi bagımzsızlıgını ilan etmiş ülkeler. bir tohumun agac olup, yeşermesi yapraklarıyla nefes alması icin su lazım bu su 250 milyonun birer damlası ile gerceklesecektir. günümüzde dünyasında düşüncenin önüne gecebilmek, hapsedebilmek imkansızdır. büyük türk birligi bizimle mümkündür bizimle varolacaktır.

(bkz: ne mutlu türküm diyene)
güncel Önemli Başlıklar