bugün

avrupa daki zafer sonrasi dis basin haberleri

spor basınımız abartmayı sever, çünkü talep vardır bu mübalağa, bu abarttırık, ehmm... bu egzaceraytıd haberlere. bu yüzden artık şampiyonlar ligi maçı mı olur, artık uefa kupası karşılaşması mı olur, böyle karşılaşmalardan sonra hemen avrupa basınından inciler dökülür. genelde avrupa basını da, türk takımlarından aldıkları mağlubiyeti kabullenemez ve zehir gibi manşetler, olmadı sürmanşetler havada uçuşur. bir de takımımızdan türkler diye bahsedilirken, diğer bütün ülkeler bu avrupa takımını destekliyormuş gibi bir hava oluşturulur.

şimdi 3 büyüklerden olmasın örnek, diyelim ki yimpaş yozgat, kupa galipleri kupasının mağlupleri kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında mönşıngladbah'a 3-5 tane atıp çok da net olmayan bir skorla yenmiş.

/ manşet: türkler, ebemizi s.kti. haber: mönşıngladbah kendini havaalanına zor attığında, yimpaş yozgat hala gol atıyordu. (tuttosport - böyle spor gazetesi ismi olursa, tabi ki çağrışımları ile birlikte gelecek haber de)

/ manşet: yavşaklar. haber: karaketersiz futbolcularımız, türkler karşısında g.tlerine parmak atmak durumunda kaldılar. yazık!! (la gazetta dela sport - mizah dergisi osuruk efekti gibi isim koymayın olm gazeteye)

/ manşet: yozgat kupaya çok yakın. osursa yıkılcak cinsten. haber: vallahi biz danimarka basınıyız, çok ilgilenmiyoruz futbolla falan, biz daha egzantrik sporlara gönül vermiş insanlarız ama bu galibiyet sonrası yazmak durumundayız. tebrikler yozgat, teprikler yimpaş, tehkikler burdur. (ekstra bladet)