bugün

solculardaki espri anlayisi

şimdi hocam, şu entry e bakıyorum. adı ne? solculardaki espri anlayışı.
solcular derken bir genelleme var mı? var.
bakınız verilen habere bakıyorum: bir solcu başka bir solcuya hacca gitme geberir kalırsın muhammed yer seni dedi, sonra öbür solcu da hehe haklısın hocam hadi islam a küfredip kedi keserken birbirimize ayıp şeyler söyleyelim dedi, iki solcu muhabbetle oradan ayrılırken ortamdaki tüm solcular birden memelerini sıvazlamaya başladılar.
demiyor tabi, bir solcu başka bir solcuya düşüncesiz laflar etmiş, öbür solcu da bu durumu garipsemiş, çıkmış gitmiş diyor haber.
daha sonra entry sahibi şöyle diyor: '... güya bu olayları kullanarak toptan tüm sağcıları cezalandırmayı, hepsini karalamayı hedeflemekteler."
e iyi de, akılsızın biriyle solcuları kıyaslayarak, solcuları cezalandırmayı, hepsini karalamayı hedeflemekteler o zaman.
tamam, madımak'ı yakanlar sapık, şeriat diyenler sizden değil, kubilay'ı katledenler kendini bilmez, maraş'takilerin canı sıkılmış, 1 mayıs '78 derin devlet. işçi dövenler kana susamış, hrant dink'i öldürenler, öldürenleri koruyanlar da sizden değil, ama ne kadar peygambere söven insan var, onlar solcu öyle mi?
solculardaki espri anlayışı ironiktir hakikaten. ya da ne bileyim, tuzlada ölenler cahilliklerinden ölmektedir. 1 mayısta işçilerin silahları polislerinkilerden daha tehlikelidir. iktidar ise gerilimin tarafı değildir, olmamıştır, olmayacaktır. düşününce, ağlanacak hale gülmemek için zor tutuyor insan kendini.