bugün

zengin piçi

güzel yurdumun berbat söz öbeği.

zengin ve piç birbirine paralel olmayan iki sıfat olduğu için saçma bir söz. hadi zengin züppesi denildiği zaman anlaşılır. hem zengindir yanında da züppe olmuştur.
Ancak piçliğin ne alakası var zenginlikle.

servet düşmanlığının had safhada olduğu ülkemizde, bu söz, özel üniversiteye giden öğrenciler için oldukça yaygın olarak kullanılır. Ayrıca bir erkek, sevgilisini arabayla bir yere götürdüğü zaman anlamsızca zengin piçi olur. gece dışarı çıktığı zaman pahalı gece klüplerine gittiği zaman yine zengin piçi olacaktır.

Peki niçin? her zaman öss birincileri maddi durumu çok iyi olmayan ailelerden çıkar. Gazetelerin maşetleri hazırdır. " inşaat işçisi babanın oğlu türkiye birincisi". Durum öyle bir hale sokulur ki; insanın beyninde zorluklar içinde, yoktan var edilmiş bir durum oluşur. Zengin çocuğu, babasının parasıyla har vurup harman savururken, arabalarla kızlarla gezerken diğer çocuk kısıtlı imkanlarına rağmen çalışıp başarılı olmuştur.

böyle vahim tablolar karşımıza "zengin piçi" gibi mide bulandırıcı bir söz ortaya çıkartır. bu arada, zengin çocuğun babasının bir çok metresi vardır ve o çocukta bunlardan olmuş gayr-i meşru çocuktur. Böyle bir saçmalık olamaz.

paralel olarak, nedense x5 sahipleri amele olmaktadır. nedense bütün sarı düz saçlı kızlar kaşar* olmaktadır.

Neden?