bugün

dengir mir mehmet fırat

önce bu başlığı okudum, sonra da çok değil 10-15 dakkalık bir araştırma yaptım. önce vikipedi'ye baktım bilgi almak için;

--alıntı--
Dengir Mir Mehmet Fırat (d. 1943, Kahta, Adıyaman, Türkiye), Türk siyasetçi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Çiftçilik, Serbest Avukatlık, ihracatçılık, Akdeniz ihracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı, XXI. Dönem Adıyaman, XXII. Dönem Mersin, XXIII. Dönem Adana Milletvekilidir. Evli ve 2 Çocuk babasıdır.

Dedesi Hacı Bedir Fırat Ağa I. ve II. dönem Malatya, III. dönem Kars milletvekilidir. Amcası Hüseyin Fehmi Fırat üç dönem milletvekillik ve Demokrat Parti Genel idare Kurulu Üyeliği yapmıştır. Dayısı M. Sırrı Turanlı 1957-1960 yıllarında Adıyaman senatörlüğü yapmıştır. Diğer dayısı Ali Avni Turanlı da 1963-1973 dönemi Adıyaman milletvekilliği yapmıştır.
--alıntı--

kaynak: http://tr.wikipedia.org/w...gir_Mir_Mehmet_F%C4%B1rat

dedesi hacı bedir fırat ağa'ymış, peki kim bu diye tıkladığımızda üzerine;

--alıntı--
Hacı Bedir Fırat, (d. 1872, Kahta, Adıyaman, Türkiye), (ö. 1928), Türk siyasetçi.

Rişvan aşiretinin Kahta'da yerleşik Zürevkan kolunun lideriydi. Kurtuluş Savaşına aktif katılımı ve desteği nedeniyle Atatürk tarafından ilk Meclis'te bağlı bulundukları Malatya'dan milletvekili yapılmıştır. Daha sonra II. dönem Malatya ve III. dönem Kars milletvekilliği yapmıştır.

Oğlu Hüseyin Fehmi Fırat üç dönem milletvekillik ve Demokrat Parti Genel idare Kurulu Üyeliği yapmıştır. Diğer oğlu Ali Fırat'ın oğlu Dengir Mir Mehmet Fırat, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı, XXI. Dönem Adıyaman, XXII. Dönem Mersin, XXIII. Dönem Adana Milletvekilidir. Kızı Bedriye Turanlı'nın büyük oğlu M. Sırrı Turanlı 1957-1960 yıllarında Adıyaman milletvekilliği yapmıştır, küçük oğlu Ali Avni Turanlı da 1963-1973 dönemi Adıyaman senatörlüğü yapmıştır.
--alıntı--

kaynak: http://tr.wikipedia.org/w...ac%C4%B1_Bedir_F%C4%B1rat

aynı zamanda hacı bedir ağa kırmızı-yeşil istiklal madalyası sahibiymiş bizzat dengir mir'in söylediğine göre, yani kurtuluş gazisi.

sözlükte de çok taraftar bulan ve araştırmadan, sorgulamadan, farklı kaynaklara bakılmadan -ki elimizin altında öküz gibi bir internet, hadi onu da geçtim vikipedi var üstelik- kabul edilen şeyh sait'in torunu bu yakıştırmasını da araştırdım. 23 nisan 2004 tarihinde ''soyaçekim'' adlı yazısında altemur kılıç'ın kendisine yönelttiği bir suçlama bu. altemur kılıç ismi yabancı gelenlere söyleyeyim, ali kılıç, yani nam-ı değer kılıç ali bey'in oğlu. kılıç ali'nin nasıl bir zat olduğu bilindiğinden konuya girmiyorum, tarihe biraz meraklı herkes tanıyordur kendisini, oğul kılıç amcamız da bikaç yazısı okunduğunda anlaşılıyor ki babasının çizgisinden devam etmekte.

biz de devam edelim;

bu söyleminden dolayı dengir mir fırat altemur kılıç'a tazminat davası açmış kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ve asılsız iddialarda bulunduğu için. dava da sonuçlanmış, dengir mir 10.000 ytl tazminat kazanmış.

http://www.haberbu.com/haber_detay.php?id=8133

ne akp'yi ne de malum şahsı savunmuyorum, ki beni biraz tanıyan, yazılarımı okuyan görecektir ki akp'den zerre hazzetmeyen birisiyim. ama kişinin yaptıklarıyla, söyledikleriyle değil de soyuyla, rengiyle, diliyle, gözlük takmasıyla, kekeme olmasıyla, aksak yürümesiyle* suçlanması tepemin tasını attırıyor. kaldı ki burda malum eleştri de dayanaksız ve yalan bir haberden çıkma, yani; işkembe i kübradan sallama. tamam sözlükte yazılanlardan hiçbiri doğru değildir, ama bu tip konularda atıp tutarken bunu başkalarının da okuyacağını bilmek gerekir, biraz el vicdan gerekir bu tip suçlamalarda. yapmayın, etmeyin...

ek/düz: eksi ha? seviyorum sizi de lan, gücenmeyin hemen heuheu..

ek/düz2: doğru bilgiyi de verelim bu arada. şeyh sait'in torunu abdulmelik firat'tır.
güncel Önemli Başlıklar