bugün

aramaya inanmak

nah klavyedeki * tuşuyla yapılabilen olaydır. daha önce gelişmeler'de de belirtilmesine rağmen "okumaya inanmak" eylemini gerçekleştirmeyen yeni yazar arkadaslar için bir kere de ben yazayım.

malzemeler;

- bir adet yıldız (*) tuşu
- bir adet beyin

yapılışı;

aramak istenilen cümle içindeki olmazsa olmaz kelime bulunur. başına veya sonuna yıldız tuşu - ki yazının bundan sonraki bölümlerinde "*" olarak anılacaktır - koyulur, olaylar gelişir. * ne işe yarar peki? aranmak istenilen kelimenin sonuna veya başına konularak kelimeden sonraki ekleri de görmemizi sağlar. örneğin; red*, redwine*, redwinema*... ya da *edwinemania, *mania... şeklinde arattırınca hoooop karşınızda redwinemania'yı bulabilirsiniz. daha güzel bir örnekle pekiştirelim.

örneğin; ankara manyağısınız ve "ankaralı olmak gerçek bir ayrıcalıktır" başlığı açmak istiyorsunuz. anahtar kelime nedir? ankara.. demek ki mazlemelerden "beyin" olanını mevcutmuş. ikinci malzememiz neydi? *. şimdi de bunu kullanacağız. "ankara" kelimesinin sonuna * tuşunu koyarak (tuş koymak ne ya) içinde ankara geçen başlıklar aratılır, alakalı bir şey yoksa, içinde "anıtkabir, çankaya, arjantin cad, çay yolu, atakule, çamlık, redwinemania" olan bir entry girilerek "ankaralı olmak gerçek bir ayrıcalıktır" başlığı açılır.
güncel Önemli Başlıklar