bugün

akaryakit kacakciligi

türkiyenin en büyük sorunlarından bir tanesi. hatta en önemlisi. şu anda hazırlanan bir yasayla engellenmesi gündemde iken meclisin tatile girme döneminin gelmesi sebebiyle kaçakçıların bayram havasında oldukları gözlemlenmektedir. bu durumda chp ve akp meclisi nasıl tatile sokacaklar bilmiyorum ama vicdanları hiç mi sızlamayacaktır bilinmez.

şayet bu yasa onaylanmadan meclis tatile girerse bu yaz türkiye ekonomik açıdan 2 milyar dolar vergi kaybına ugrayacak. kaçak akaryakıtın yüzde 90 lık kısmı deniz yoluyla ülkemize girmekte ve ırak'a gidiyor bilmem nereye gidiyor şeklindeki basit kandırmacaların akabinde yurtiçinde satışa sunuluyor. kaçak akaryakıt sebebiyle yakalanan tanker sayısı sadece ve adece 3 adettir ve bu ülkemiz için büyük bir ayıptır. her nasıl oluyorsa yapılacak baskınlardan da kaçakçıların haberi olduğu için yakalanmaları da kolay olmuyor maalesef. kaldı ki ihbar eden bir allahın kulu da yok güzel ülkemizde.

yeni çıkacak yasa ile ihbarcıya yakalanan akaryakıt miktarının yarısı kadar ödül verilecekmiş ve alana da satana da çok ağır cezalar getirilmekteymiş. akaryakıt dağıtımcılarına marköz zorunluluğu getiren yasa bugünlerde meclisin tatile girecek olması sebebiyle çıkarılmadan bekletilmek ile yüzyüze imiş.

1994 yılında ülkemizdeki araç sayısı 5 milyon 500 bin imiş ve tüketilen akaryakıt miktarı ise 3 buçuk milyon ton imiş. 2004 yılında ise müthiş bir ters orantı haiz rakamlara. 10 milyon araç. buna mukabil tüketilen akaryakıt miktarı ise 3 milyon ton. komik değil mi? şahsen bana çok gülünç bir olay geldi. ülkemizde akaryakıt tüketimi madem ki bu kadar az neden her yerden petrol fışkırmıyor diye düşündüm bir an. ama işin iç yüzünün öyle olmadığını hepimiz pekala biliyoruz. son bir bilgi daha ilave edilecek olursa 2005 yılında akaryakıt tüketimi resmen 18,1 milyon tondan 17,5 milyon tona geriledi.

akaryakıt kaçakçılığı araştırma komisyonu başkanı vahit kiler balıkçıların bu yasa ile balıktan vazgeçip kaçakçı avlayacaklarını esprili bir şekilde aktarıyor ancak bu esprili açıklama yasanın meclisten şu an için geçmesine imkan vermiyor.

meclis gündeminin çok dolu olması sebebiyle ertelenecek yasa kaçakçıların işbaşına teşvik edilmesi gibi bir izlenim doğurması sebebiyle şahsen benim tepkime yol açmaktadır. meclis gündemi hangi konularla doludur ya da hangi fasa fiso mevzular gündemi işgal etmektedir bilmem ama bu yasa tatil döneminden önce çıkarılmazsa akp ve dahi chp büyük kayıplara maruz kalabilir. hepimiz cebimizden 2,5 ytl litre fiyatı ile akaryakıt alıyoruz ama bu para devletimizin kasasına gitmezse o zaman ayaklanmalıyız.

muhaliflere sesleniyorum şimdi bir akp sempatizanı olarak. boş mevzularla sokaklarda yürüyeceğimize, petrolün fiyatı neden yüksek gibi saçma konularla milletin başını şişireceğimize hep beraber akpnin chpnin internet sitelerine hücum edelim ve bu yasa meclisten bir an önce geçsin. her durum ve koşulda şartlar ne olursa olsun akp demediğimiz de bu açıklamalı yazı ile size kapak olsun.

belki o hükümete yıkmaya çalıştığınız petrole gelen zamlar da bu vesileyle aşağıya düşer. belki de düşmez ama en azından cebimizden verdiğimiz paralar da devletin kasasına girecek olmalıdır.

muhalefeti iktidarı hep birlikte olmalıyız diyorum.

buyrun mecliste bulunan * partilerin internet adresleri
http://www.akparti.org.tr
http://www.chp.org.tr
http://www.anap.org.tr
http://www.dyp.org.tr