bugün

yeni sevgili ile eski sevgilinin karsilastirilmasi

aralarinda soyle bir cevrim bulunmasi muhtemeldir:
1. eski sevgili artik yoktur. her gecen gun bir parcasini unutursunuz. ilk once sesini, sonra kokusunu, sonra gulusunu, sonra goz rengini. artik olmadigindan hep guzel anilarinizi hatirlarsiniz, ve artik kaybedildiginden hep guzel yonleri aklinizda kalir. anilar her zaman tatlidir zamaninda kan kusmus olsaniz da. ya da siz terketmis olsaniz da.
2. yeni sevgili su an vardir. o yuzden cok kiymeti bilinmez, bir telefon uzaginizdadir. eski sevgilinizle karsilastirirsiniz. her yeni sevgilide sevmeyi biraz daha unutursunuz zira, kalbiniz biraz daha taslasir. hem kendinizi mutsuz edersiniz, hem de su an olani, ince ince.
3. bu yuzden bir sure sonra bu iliskiniz de biter. ve artik eski sevgiliniz olmustur o da. her gecen gun bir parcasini unutursunuz. ilk once sesini, sonra kokusunu, sonra gulusunu, sonra goz rengini. artik olmadigindan hep guzel hatirlarsiniz, kotu anilarinizi unutarak. ve artik kaybedildiginden hep guzel yonleri aklinizda kalir. anilar her zaman tatlidir(madde 1).
yani artik kendisinden sonraki sevgilinizin hayatini zindan edebilecek statuye ulasmistir yasattigi anilarla ve eski sevgili olmasıyla.
yillar gecer basa donersiniz. ve hayat boyle boyle gecer, saclara beyaz duser.
kisaca insan hep gecmise ozlem duyar. bu yuzden de simdikinin kiymetini bilebilmek icin onun da gecmis olmasi icin elinden geleni yapar insan, belki de farkinda olmadan.
güncel Önemli Başlıklar