bugün

marksist bölücü özgürlükçü geçinen insan

Bölücülük kavramının göreceli olmasından dolayı farklı ideolojileri kendisine şiar edinmiş oligarşilerin marksistlere yapıştırdığı bir başka kapitalist etiket. Marksizmi salt ekonomi politiği olarak ele alan kapitalistlerin marksizmin eleştirisi üzerinden ulusların anasını nasıl öptüğünü bilmeyen yoktur . Kapitalizmin ideolojik silahı marksizmi kötülemektir en genel biçimiyle . Leninizmin bir ideoloji olmaktan çok bir yaşam tarzı ve dünyayı algılayış biçimi olduğunu kavrayamamış bu işbirlikçi zihniyet iş ne zaman eyleme dökülse suratını ekşitir ve lafla peynir gemisinin yürüyemeyeceğini totaliter kurumlarının copları ve silahları ile halkın kafasını , gözünü patlatarak ispat eder . Sosyalizmin şirinliğini sermayeyi daha masum göstermek için kullananlar kendi destekledikleri bu politik zemin kontrolden çıkınca hemen ideolojik bir kılıf hazırlarlar ve karşı tarafı bölücü ilan ederler . Oysa marksizm-leninizm bir yaşam biçimidir , teoriden ziyade bir pratiktir , eylemdir , toplumsal hayata , ekonomiye , siyasete aktif katılımdır
Bu yaşam biçimine milliyetçilik ve dincilik katarak kapitalist sisteme angaje edilen ve bizzat oligarşinin kendi kontrolünde oluşturulan örgütler her zaman olduğu gibi yine aynı ajitatör gruplar tarafından opportunist bir bakış açısıyla etkisiz hale getirilir . Sınıf yerine millet diyen , sınıf savaşımı yerine millet savaşı yaratan kapitalist sermaye babaları emekçinin , işçinin sırtına basarak karına kar katarken insanları birbirlerine din ve millet ayrımı ile kışkırtarak asıl bölücülüğü yapmaktadır .

Deniz Gezmiş , Mahir Çayan , Hüseyin inan ve daha başka birçok devrimciyi terörist ilan etmek için kullanılan bir ajitasyon simgesidir . Elbette kapitalizmin anladığı özgürlük sermaye özgürlüğü olduğu için ve Marx'ın da deyişiyle tüm özgürlükler içinde halklara sadece ticaret özgürlüğünü dikte ettiği için kapitalist sistem karşısında makinenin bir çarkı olmayan insandır .