bugün

düğünün tarihe geçeceğini sanan gelin

son zamanlarda gördüğüm en mantıklı entariye ev sahipliği yapan başlıktır. canı gönülden tebrik ediyorum..

uzun yıllardır yani halk arasında "evlenecek yaşa geldiğim" ilk zamanlardan beri hep taşıdığım hissiyatı kelimeler dökmüş dostumuz. neden bunca masraf ve eziyet çekiliyor samimi olarak anlayamıyorum. tamam her kadının hayali sevdiğim kadın için borç altına girmekte mantıklı kabul ancak neden giriyoruz ki. bu masraf sadece biz erkekleri değil eşlerimizi de uzun süre etkileyecek çünkü öyle 15-20 bin tl ye düğünlerin yapıldığı zamanları geçtik çoktan..

işin maddi kısmını geçelim çekilen eziyet nedir abi.. günlerce köpek gibi koşturuyorsun sebep ? akrabalar gelsin göbek atsın kız tarafı seni çekiştirsin senin taraf müstakbel gelinin açıklarını konuşsun kız tarafı bir köşeye erkek tarafı diğer köşeye geçsin çoluk çocuk koşturup kafa sksin. gelini evden aldığın andan itibaren sokaklarda yaşayacağın rezillikler ve sık sık haberlerde gördüğümüz yol kesen barzoların damadı öldürmeye kadar götürdüğü ibnelikler cabası. sadece sana değil ki gelin de öyle değil mi. saçının yapılmasından tut fotoğrafına kadar salona varana kadar anası ağlıyor. ve bu daha başlangıç düğün boyunca çektiği sıkıntılar ömürlük..

velhasılı bu işi büyütmeden sade bir şekilde atlatabilmek hem biz erkeklere hem müstakbel eşlerimize daha makuldür. kadın ister gelinlik giymek giysinde zaten o kadarcık hayalini gerçekleştirmek boynumuzun borcu ancak mini bir nikah töreni daha makul. maddi kısma dönersek o para ile adam akıllı bir balayı geçirmek daha hoş değil mi sinirden stresten uzak sevdiğin ile baş başa..